Ο Sir Alex παρουσίασε την τρίτη φανέλα της Queen's Park

H Queen's Park παρουσίασε τη νέα τρίτη φετινή φανέλα της και δε μπορούσε να το κάνει καλύτερα, αφού αυτός που τη φόρεσε πρώτος ήταν ο Sir Alex Ferguson. O πρώην τεχνικός της Manchester United επέστρεψε εκεί που ξεκίνησε την καριέρα του για την παρουσίαση της νέας φανέλας των Spiders.
O Ferguson, που ήταν επιθετικός ως ποδοσφαιριστής, είχε σκοράρει στο ντεμπούτο του με την Queens Park το 1958 κόντρα στη Stranraer.
«Ενθουσιάστηκα όταν η Queen's Park μου ζήτησε να παρουσιάσω τη νέα φανέλα της» δήλωσε ο θρυλικός τεχνικός προσθέτοντας: «Tα χρώματα της Σκωτίας είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο κι είναι φανταστικό ότι ο σύλλογος (Queens Park) αναγνωρίζεται ως πρωτοπόρος (η πρώτη ομάδα που ιδρύθηκε στη Σκωτία).»
Ο Ferguson έμεινε για 3 χρόνια ως ποδοσφαιριστής της Queen's Park, για να φορέσει στη συνέχεια τις φανέλες των St Johnstone, Dunfermline, Rangers, Falkirk και Ayr United που γίνεται θρύλος ως προπονητής της Aberdeen (με την οποία κατέκτησε 11 τρόπαια μεταξύ των οποίων το κύπελλο κυπελλούχων) και της Manchester Utd (38 τρόπαια σε 26 χρόνια, μεταξύ των οποίων 13 πρωταθλήματα και δύο κύπελλα πρωταθλητριών).
Ο Sir Alex Ferguson σταμάτησε την προπονητική στο τέλος της σεζόν 2013, δεν ξέχασε όμως ποτέ την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την πορεία του στο ποδόσφαιρο, την Queens Park, τον αρχαιότερο σύλλογο στη Σκωτία και το μοναδικό που είναι ακόμα σε ερασιτεχνικό επίπεδο, παίζοντας για τη χαρά του παιχνιδιού, όπως τονίζουν και τα λόγια που υπάρχουν στο έμβλημα της, "Ludere Causa Ludendi" που σημαίνει παίζοντας για τη χαρά του παιχνιδιού σε ελεύθερη μετάφραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.