Σαν σήμερα στις 16 Σεπτεμβρίου του 1961 #2

Σαν σήμερα στις 16 Σεπτεμβρίου του 1961 μια νέα τραγωδία χτυπά το Ibrox (η πρώτη ήταν το 1902 σε αγώνα για το British Championship μεταξύ Σκωτίας και Αγγλίας), αυτή τη φορά στο Old Firm με τη Celtic που έληξε ισόπαλο 2-2, μπροστά σε 70.000 θεατές. Οι Rangers προηγήθηκαν με τον Christie στο 2’, όμως οι Bhoys γύρισαν το ματς με γκολ των John Divers στο 28’ και Willie Fernie στο 48’ (που σκόραρε στην τελευταία και 317η εμφάνιση του με τη Celtic), για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 88΄με το Baxter. Δύο άνθρωποι βρήκαν το θάνατο μετά τη λήξη της αναμέτρησης στα σκαλιά κερκίδας (ο 22χρονος George Nelson από το Penilee και ο 29χρονος Thomas Thomson από το Gourock), όταν καθώς αποχωρούσαν έσπασε ένα προστευτικό κιγκλίδωμα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δύο άνθρωποι έπεσαν κι οι υπόλοιποι που προσπάθησαν να τους βοηθήσουν καταπλακώθηκαν σε μια φοβερή συτριβή όταν υποχώρησε το κάγκελο. Ενας νοσοκόμος δήλωσε ότι ήταν σα μια συμπαγή μάζα κορμιών να ..κυλούσε στην κερκίδα. Πάνω από 50 άτομα τραυματίσθηκαν κι επιστρατεύθηκαν περίπου 30 ασθενοφόρα που τους μετέφεραν στην κλινική Victoria και στο Νότιο Γενικό Νοσοκομείο.
Η μοίρα φαινόταν ιδιαίτερα σκληρή με τους Rangers που είχαν ξοδέψει ήδη 150.000 λίρες για βελτίωση του γηπέδου, ένα πολύ μεγάλο ποσό εκείνη την εποχή. Τα ονόματα των δύο θυμάτων έχουν προστεθεί στους 66 νεκρούς της τραγωδίας που έπληξε το 1971 το Ibrox, στην πλακέτα που υπάρχει στο γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.