Απέφυγε τη γκέλα η Σκωτία, 5-1 στη Μάλτα με hat-trick του Snodgrass

Η Σκωτία ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 5-1 στη Μάλτα, με το Robert Snodgrass να κάνει hat-trick σε ένα ματς που σηκώνει πολύ συζήτηση. Η Σκωτία προηγήθηκε νωρίς όταν η σέντρα του Robert Snodgrass έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Μαλτέζων στο 7’ αλλά κατάφερε να ισοφαριστεί στο 13’ με την εντυπωσιακή κεφαλιά του Alfred Effiong. Το 1-2 έγινε με προβολή του Chris Martin στο 53’ και τους Μαλτέζους να διαμαρτύρονται για fair-paly αφού ο Μαλτέζος Schembri έδειχνε να έχει τραυματισθεί. Το ματς τελείωσε στο 59’ όταν ο Ουκρανός διαιτητής απέβαλλε αμυντικό των Μαλτέζων δίνοντας ένα ανύπαρκτο πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Snodgrass. Ο Steven Fletcher έκανε στο 78’ το 1-4 με κεφαλιά κι ο Snodgrass στο 84’ το 1-5. Η Μάλτα τελείωσε με 9 παίκτες το ματς μετά την αποβολή του Luke Gambin της Barnet στο 90’.

Η Σκωτία ξεκίνησε καλά κι έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς στο 7’ όταν ο Matt Ritchie έβγαλε τον Andy Robertson απέναντι στον Andrew Hogg, όμως ο keeper της Μάλτας είχε βγεί πολύ γρήγορα κι εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.
 Δύο λεπτά αργότερα ο Robert Snodgrass φάνηκε να επιχειρεί σέντρα, μάλλον για να βρει το Matt Ritchie στο δεύτερο δοκάρι, όμως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα με τον keeper της Μάλτας να κάνει κακή εκτίμηση της φάσης.
Το προβάδισμα της Σκωτίας δεν κράτησε ούτε 5 λεπτά. Ο Gareth Sciberras έβγαλε τη σέντρα κι ο Alfred Effiong  πετάχθηκε ανάμεσα από τους Gareth Russell Martin και Callum Paterson στέλνοντας με εντυπωσιακή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του David Marshall. 1-1 στο 13’.
Οι Σκωτσέζοι έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 23’ με την κεφαλιά του Snodgrass να μαζεύει δύσκολα ο Hogg στο 36’, την κεφαλιά του Grant Hanley να φεύγει ελάχιστα άουτ και το ίδιο να συμβαίνει και με το σουτ του Andy Robertson στο 40’. Την τελευταία φάση του πρώτου μέρους όμως έκαναν οι γηπεδούχοι, με τον Andre Schembri να στέλνει σχεδόν εξ επαφής τη μπάλα ελάχιστα άουτ στις καθυστερήσεις.
Η Μάλτα μπήκε σε θέση άμυνας στο δεύτερο μέρος με τη Σκωτία να πιέζει και να ζητά πέναλτι, χωρίς να συγκινήσει τον Ουκρανό διαιτητή, όταν ο Oliver Burke φάνηκε να ανατρέπεται από τον Zerafa, τον αριστερό μπακ των Μαλτέζων. Στο 53’ η Σκωτία ξανά το προβάδισμα όταν ο Chris Martin έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Matt Ritchie. Δευτερόλεπτα νωρίτερα οι Hanley και Schembri είχαν διεκδικήσει τη μπάλα με το Μαλτέζο να έχει τραυματισθεί και να μένει στο έδαφος. Οι Μαλτέζοι φώναζαν να σταματήσει η μπάλα για να τηρηθεί το fair-paly απ’ότι φάνηκε στη συνέχεια σε συζητήσεις μεταξύ των δύο πάγκων οι Σκωτσέζοι δεν είχαν προσέξει κάτι τέτοιο. Στο 59’ ο Ουκρανός διαιτητής, Yevhen Aranovskiy, αποφάσισε να δώσει πέναλτι στη Σκωτία, μόνο που το έκανε σε μια φάση που δεν υπήρχε παράβαση. Ο Caruana δεν άγγιξε καν το Snodgrass, όμως ο Ουκρανός όχι μόνο έδωσε πέναλτι αλλά απέβαλλε κιόλας το Μαλτέζο αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες. Το ματς δεν αντέχει κριτικής από εκεί και μετά, με τους Σκωτσέζους με παίκτη παραπάνω να προσπαθούν βάλουν όσα περισσότερα γκολ μπορούν. Ο Steven Fletcher έκανε με κεφαλιά το 1-4 στο 78’, μετά από σέντρα του Ritchie κι έστειλε τη μπάλα στο δoκάρι με πλασέ στο 84’ για να έρθει ο Snodgrass που ακολουθούσε τη φάση να κάνει το hat-trick του διαμορφώνοντας το τελικό 1-5. Οι Μαλτέζοι τελείωσαν το ματς με 9 παίκτες όταν ο Luke Gambin της Barnet της διεκδίκησε σε μια σκληρή φάση τη μπάλα με το Robert Snodgrass χτύπησε το μέσο της Hull αντικρίζοντας δίκαια την κόκκινη κάρτα.
Μεγάλη νίκη για τη Σκωτία, με το σκορ να ανεβάζει την ψυχολογία στα ύψη, όμως χρειάστηκε κι η πολύ κακή διαιτησία του Yevhen Aranovskiy .

ΜΑΛΤΑ: Hogg, Agius, Caruana, Borg, Zerafa, Scicluna (Bajada 79), Fenech, Sciberras, Gambin, Schembri (Briffa 67), Effiong (Mifsud 89)
ΣΚΩΤΙΑ: Marshall, Russell Martin, Robertson, Paterson, Hanley, Darren Fletcher, Bannan, Ritchie (Anya 860, Snodgrass, Chris Martin (Steven Fletcher), Burke (Forrest 65)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.