Ήττα με 7-0 από τη Barca, στο εφιαλτικότερο βράδυ της ιστορίας της Celtic

H Celtic γνώρισε την πιο βαριά ήττα της ευρωπαϊκής της ιστορία, χάνοντας με 7-0 στο Nou Camp, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Οι Bhoys θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη τύχη αν ισοφάριζαν με το πέναλτι του Dembele, με την ίδια λογική όμως μπορούσαν να δεχθούν περισσότερα γκολ στο πρώτο μέρος με τη διαφορά κλάσης των δύο ομάδων να είναι παραπάνω από εμφανής.

Oι Καταλανοί προηγήθηκαν στην πρώτη τους επίθεση, μόλις στο 3’, όταν ο Neymar βρήκε χώρο και στη συνέχεια το Lionel Messi που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σε έναν από τους κλασικούς συνδυασμούς των γηπεδούχων.
Τρία λεπτά αργότερα το σημαιάκι του offside έσωσε τη Celtic με το Messi να ξεφεύγει εύκολα και τον Kolo Toure να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του και τους Bhoys να εμφανίζουν σημάδια πανικού.
H Barcelona έλεγχε με άνεση το ματς, όμως η Celtic κέρδισε πέναλτι στην πρώτη της επίθεση στο 23’. Ο Scott Sinclair έβγαλε τον Moussa Dembele, που τσίμπησε τη μπάλα στην έξοδο του Ter Stegen για να ανατραπεί από το Γερμανό goalkeeper των Καταλανών. Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος ο Dembele, φρενάροντας λίγο πριν το σουτ κι ο Ter Stegen απέκρουσε υπογραμμίζοντας την επιστροφή του κάτω από τα δοκάρια της Barca. H συνέχεια ήταν ακόμα πιο σκληρή για τη Celtic καθώς 3 λεπτά αργότερα οι Messi και Neymar συνδυάστηκαν και το 2-0 ήταν γεγονός, με τον Αργεντινό superstar να σκοράρει σαν σε προπόνηση. Η Barcelona έκανε φάσεις όποτε ήθελε και …ήθελε συχνά. Μέχρι το 35’ οι Alba και Rakitic έφτασαν κοντά σε ένα τρίτο γκολ με το σουτ του πρώτου να βρίσκει σε σώματα και στην προσπάθεια του δευτέρου να διώχνεται η μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Neymar να χάσει ευκαιρία, με τη Celtic να ανασαίνει από μια ατομική προσπάθεια του αρχηγού της, Scott Brown, που έβγαλε τη μπάλα από την περιοχή πέρασε το κέντρο και ανατράπηκε από το  Rakitic. Ο παίκτης της Barca πήρε κίτρινη, ο Brown θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που δεν έπαθε το ίδιο μιας κι η …τσαμπουκαλεμένη του αντίδραση δεν ήταν κι η πλέον ενδεδειγμένη. Τυχερή κι η Celtic που το ημίχρονο τελείωσε χωρίς να δεχτεί άλλο γκολ, με το Messi να αγγίζει το hat-trick στο 44’ μετά από έναν ακόμα υποδειγματικό συνδυασμό με το Neymar.
Ο Neymar ήταν αυτός που έκανε το 3-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 50’ με το De Vries να μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα και τη βραδιά να φαντάζει ατελείωτη για τη Celtic. Δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά για τους γηπεδούχους, με τον Iniesta στο 59’ (με βολίδα μετά από γύρισμα του Neymar) και στο 60’ με το Messi να κάνει hat-trick, ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 5-0. Στο 75’ ο Luis Suarez έκανε το 6-0, με υποδειγματικό κοντρόλ και τελείωμα και τους Bhoys να φωνάζουν για offiside, ενώ στο 88’ ο de Vries απέκρουσε το σουτ του Messi στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Το 7-0 ήρθε από το Luis Suarez, στο κόρνερ που ακολούθησε, και το σφύριγμα της λήξης σφράγισε τη χειρότερη ήττα στην ευρωπαϊκή ιστορία της Celtic. H προηγούμενη ήταν πάλι από τη Barca, με 6-1 στην προηγούμενη συμμετοχή των Bhoys στους ομίλους του Champions League, τη σεζόν 2013/14. Tο 7-0 στο μεταξύ αποτελεί και τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της Barcelona στο Champions League!

BARCELONA: Ter Stegen, S.Roberto, Pique, Umtiti, Alba, Rakitic (Iniesta 45), Gomes, Busquets (Rafinha 61), Suarez, Messi, Neymar.
CELTIC: De Vries, Gamboa, Lustig, Toure, Sviatchenko (O'Connell 68), Tierney, Roberts (Armstrong 68), Brown, Bitton (McGregor 76), Sinclair, Dembele.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.