Στο 90’ στους «4» η Aberdeen, 1-0 τη St Johnstone

Ένα γκολ του Adam Rooney στο 90’ έστειλε την Aberdeen στα ημιτελικά του League Cup. Οι Dons νίκησαν 1-0 τη St Johnstone που έχει κάθε λόγο να αισθάνεται άτυχη αφού στο 87’ ο keeper των Dons Joe Lewis, απέκρουσε φάουλ του David Wotherspoon στέλοντας τη μπάλα στο δοκάρι.
Η Aberdeen είχε την πρώτη απώλεια πριν ξεκινήσει το ματς, με τον Jonny Hayes να τραυματίζεται στο ζέσταμα και τη θέση του στο βασικό σχήμα να παίρνει ο Niall McGinn. Οι Dons ξεκίνησαν καλά, κάνοντας την πρώτη φάση μόλις στο 5’, όταν στο σουτ του Jayden Stockley μέσα στην περιοχή η μπάλα βρήκε σε αμυντικό των Saints κι έφυγε κόρνερ, το πρώτο μέρος όμως κύλησε χωρίς συγκινήσεις. Παρά την κατοχή της μπάλας η Aberdeen δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη φάση, με την St Johnstone να κάνει αισθητή την παρουσία της στο 32’, όταν το σουτ του Danny Swanson έξω από την περιοχή απέκρουσε ο keeper των Dons, Joe Lewis. Οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια και τα πράγματα φάνηκε ότι δύσκολα θα άλλαζαν σε ένα σκληρό δεύτερο ημίχρονο. Στο 52’ το σουτ του Danny Swanson έξω από την περιοχή έφυγε πολύ ψηλά άουτ για την St. Johnstone, με την Aberdeen να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 61’, όταν ο Kenny McLean έστειλε τη μπάλα άουτ από πολύ καλή θέση. Η St Johnstone ήταν κλεισμένη στα καρέ της το τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν αυτή όμως που έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 87’. Ο David Wotherspoon εκτέλεσε φάουλ περνώντας την μπάλ πάνω από το τείχος όμως ο Joe Lewis κατάφερε να αποκρούσει στέλνοντας τη στο δοκάρι.   Τρία λεπτά αργότερα ο Graeme Shinnie έβγαλε σέντρα από τα αριστερά κι ο Adam Rooney έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα και τους Dons στα ημιτελικά του League Cup. Σκληρό για τη St Johnstone όμως η Aberdeen άξιζε την πρόκριση σύμφωνα με την εικόνα της αναμέτρησης, με το Rooney να γίνεται "χρυσή αλλαγή" αφού είχε περάσει στο ματς στο 73' στη θέση του  Stockley,
ABERDEEN: Lewis, Logan, Taylor, O'Connor, Considine, Shinnie, McLean, Maddison (Reynolds 90+1), McGinn, Burns (Pawlett 72), Stockley (Rooney 73). 
ST JOHNSTONE: Clark, Shaughnessy, Anderson, Gordon, Easton, Wotherspoon, Paton (Kane 90+2), Davidson, Swanson (Craig 77), MacLean, Gormley (Coulson 49).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.