Σ-έξι Celtic, 6-1 την Kilmarnock

Εντυπωσιακή η Celtic διέλυσε 6-1 την Kilmarnock και συνεχίζει να οδηγεί με άνεση την κούρσα στην Σκωτία. Η Celtic βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά είχε τον Dembele, που σημείωσε δύο γκολ μέσα σε 3 λεπτά, είχε μετά και τον Griffiths, που σκόραρε με την είσοδο του (στο θέση του Dembele) και κέρδισε και το πέναλτι με τον οποίο ο Sinclair σκόραρε για 6ο σερί ματς (κυνηγώντας το ρεκόρ του Jimmy McGrory που είχε σκοράρει στα 8 ματς πρωταθλήματος).
Οι Bhoys είχαν διάθεση, πλουραλισμό και λύσεις από τον πάγκο, απέναντι σε μια Killie που ήταν ανταγωνιστική, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος. Η Celtic πίεσε από την αρχή, όπως αναμενόταν, είχε δύο άστοχα σουτ με τους   Scott Sinclair και Scott Brown, όμως ήταν η Killie που άνοιξε το σκορ με ένα εκπληκτικό γκολ. Ο Souleymane Coulibaly έπιασε ένα φοβερό σουτ από τα 37 μέτρα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Dorus de Vries στο 32’. Η συνέχεια ανήκε στον Moussa Dembele που γύρισε το ματς μέσα σε 3 λεπτά. Έκανε το 1-1 στο 35’ αξιοποιώντας τη σέντρα του Mikael Lustig και στο 38’, μετά από έξοχο συνδυασμό των Scott Brown και Kieran Tierney, έκανε το 2-1 με αριστερό σουτ. 10 γκολ σε 15 ματς φέτος για τον 20χρονο Γάλλο με τη Celtic να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή από τα δοκάρια για τη Celtic, με τον Dorus de Vries να έχει τραυματισθεί και να δίνει τη θέση του στον Craig Gordon. Στο 52’ ο James Forrest έκανε το 3-1 για τη Celtic, ενώ στο 65’ ο Moussa Dembele έδωσε τη θέση του στο Leigh Griffiths που επέστρεψε μετά από 4 ματς απουσίας λόγω τραυματισμού κι ένα λεπτό αργότερα έκανε με κεφαλιά το 4-1 για τη Celtic. O Griffiths κέρδισε και πέναλτι στο 71’, όταν ανατράπηκε στην περιοχή από τον Greg Taylor. To εκτέλεσε εύστοχα ο Scott Sinclair κάνοντας το 5-1 και σκοράροντας έτσι για 6ο σερί ματς πρωταθλήματος. Αμέσως μετά έδωσε τη θέση του στον Patrick Roberts μιας και υπάρχει και το ματς με την Manchester City την Τετάρτη για το Champions League. Στο 85’ ο Tom Rogic με αριστερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 6-1, με τους Bhoys να έχουν αφήσουν 5 βαθμούς πίσω τους τη δεύτερη Hearts, έχοντας κι ένα ματς στο χέρι. Αυτό που έχουν τώρα στο μυαλό τους είναι το ματς με τη Manchester City στη Γλασκώβη στην Τετάρτη για το Champions League.

CELTIC: De Vries (Gordon 45), Lustig, Sviatchenko, Simunovic, Tierney, Brown, Bitton, Forrest, Rogic, Sinclair (Roberts 73), Dembele (Griffiths 65).
KILMARNOCK: MacDonald, Hendrie, Burn, S.Boyd, Taylor, Tyson (Jones 53), Hawkshaw (Adams 48), Dicker, McKenzie (Morrison 78), Boyd, Coulibaly.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.