Celtic-Rangers (preview)

Το μεγάλο ντέρμπι της Γλασκώβης, το μεγαλύτερο της Σκωτίας και -για πολλούς- το μεγαλύτερο του κόσμου διεξάγεται στο Celtic Park, με τους γηπεδούχους να είναι το φαβορί. Με τον Brendan Rodgers στον πάγκο, να γίνεται αυτό το καλοκαίρι ο ακριβότερος τεχνικός στην ιστορία της, η Celtic έκανε το 3 στα 3 απέναντι στην περσινή πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, δίνοντας μάλιστα τα δύο από τα 3 αυτά ματς εκτός έδρας. Νίκησε στην πρεμιέρα την περσινή 3η Hearts με 2-1 στο Εδιμβούργο, την περσινή 4η St Johnstone με 4-3 στο Perth και την περσινη 2η Aberdeen με 4-1 στο Celtic Park. Προκρίθηκε μετά από 3 χρόνια στους ομίλους του Champions League, ενώ συνεχίζει στο League Cup μετά το εντυπωσιακό 5-0 επί της Motherwell. Δείχνει ασταμάτητη, όμως το ντέρμπι έχει τους δικούς του νόμους και κανόνες, ενώ η Celtic έχει κι ένα δύσκολo ταξίδι τηνΤρίτη στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει τη Barcelona στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.
Ο top scorer των γηπεδούχων -και του περσινού πρωταθλήματος- Leigh Griffiths είναι εξαιρετικά αμφίβολος  λόγω τραυματισμού, σε αντίθεση με το νεαρό αριστερό μπακ της ομάδας, Kieran Tierney, που αναμένεται να είναι στην αποστολή. Τραυματίας και ο Gary Mackay-Steven με το Dorus de Vries να έχει πολλές πιθανότητες να συνεχίσει κάτω από τα δοκάρια.
Οι Rangers ξεκίνησαν νωρίς συμμετέχοντας στους ομίλους του League Cup, όπου έκαναν εύκολα το απόλυτο στο πρωτάθλημα όμως δεν κατάφεραν ακόμα να πείσουν. Παραχώρησαν 1-1 στην πρεμιέρα στη Hamilton, νίκησαν δύσκολα 2-1 τη Dundee εκτός έδρας και με το ίδιο σκορ τη Motherwell -στις καθυστερήσεις- για να φέρουν 1-1 με την Kilmarnock στο Rugby Park. Στα 3 από τα 4 αυτά ματς βρέθηκαν πίσω στο σκορ και το σημερινό ντέρμπι είναι ματς αποδείξεων. Ο αρχηγός της ομάδας, Lee Wallace, ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από την αποστολή της εθνικής Σκωτίας, ενώ έτοιμος αναμένεται να είναι και ο Danny Wilson.
Ο περσινός top scorer της ομάδας, Martyn Waghorn, είναι έτοιμος όπως και ο Josh Windass κι αναμένεται να είναι στην αποστολή ενώ αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην άμυνα ο νεοαποκτηθείς Philippe Senderos, με τον Jason Holt να έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί στην αποστολή.

Εκτός μάχης ο νεαρός επιθετικός Joe Dodoo (αναμένεται να λείψει 5 βδομάδες λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο), όπως και ο Matt Crooks που αναρρώνει μετά από εγχείρηση στον αστράγαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.