Με hat-trick Dembele, η Celtic διέσυρε 5-1 τους Rangers

Ο Leigh Griffiths μπορεί να έλειψε λόγω τραυματισμού αλλά ο Moussa Dembele τον αντικατέστησε και με το παραπάνω. Ο 20χρονος Γάλλος έκανε hat-trick κι έφτιαξε το άλλο γκολ της Celtic σε ένα εμφατικό 5-1 επί των Rangers. O Dembele πέτυχε δύο γκολ σε 9 λεπτά έφτιαξε το τρίτο που σημείωσε ο Sinclair και σημείωσε το τέταρτο κάνοντας το πρώτο hat-trick στο ντέρμπι, μετά τον Stevie Chalmers το 1966. Ένα τέλειο hat-trick καθώς σκόραρε, με το κεφάλι, το δεξί και το αριστερό πόδι, με το Stuart Armstrong να διαμορφώνει το τελικό 5-1 στο 92’. Ο Joe Garner είχε μειώσει στο 44’ για τους Gers που τελείωσαν το ματς με 10 παίκες μετά την αποβολή του Philippe Senderos στο 73΄.

Η Celtic ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος με τους Rangers κλεισμένους στην περιοχή τους και τους Sinclair και Forrest να πλαγιοκοπούν. Υπήρχε και πίεση από τους προωθημένους της Celtic, με το Joey Barton να γυρίζει τη μπάλα προς την εστία του Foderingham σε μια φάση που …μύριζε αυτογκόλ στο 17’. Παρά την πίεση οι Rangers έδειχναν να κρατούν καλά και να βγαίνουν και μπροστά. Η πίεση της Celtic καρποφόρησε στο 33’ όταν ο Scott Sinclair εκτέλεσε κόρνερ και ο Moussa Dembele σηκώθηκε πάνω από την άμυνα των Gers για να κάνει το 1-0 με μια εντυπωσιακή κεφαλιά. Σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων δύο λεπτά αργότερα κι ήταν η γρήγορη έξοδος του Wes Foderingham από την εστία που έσωσε τα χειρότερα, μιας κι ο Tom Rogic ήταν έτοιμος να κάνει το 2-0. Το έκανε στο 41’ ο Moussa Dembele σημειώνοντας ένα ακόμα όμορφο γκολ. Ο 20χρονος Γάλλος απέφυγε εντυπωσιακά τον Philippe Senderos και πλάσαρε έξοχα το Wes Foderingham δημιουργώντας ντελίριο στις κερκίδες του Celtic Park. H Celtic έδειχνε να ελέγχει το ματς, όμως το σκορ έγινε 2-1 στο 44’. Ο James Tavernier έβγαλε τη σέντρα, ο Kenny Miller έπιασε την κεφαλιά κι ο πρώην επιθετικός της Preston, Joe Garner, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τον Dorus De Vries να παρακολουθεί τη φάση
Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Rangers να ελπίζουν, κι όντως έδειχαν αρκετά ζωηροί στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους και σε αυτό βοήθησε κι η είσοδος του Andy Halliday. Αυτός ήταν που έκανε και την πάσα στον Barrie McKay που έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Dorus de Vries στο 52’. Υπήρχε κι αλλαγή που λειτούργησε θετικά, για τη Celtic όμως, με το Stuart Armstrong να φρεσκάρει το κέντρο. Με τη σειρά του πάσαρε στο James Forrest το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε εύκολα ο Wes Foderingham στο 54’.
Στο 61’ ο Moussa Dembele έγινε απο σκόρερ δημιουργός, όταν γύρισε τη μπάλα στον Scott Sinclair κι αυτός έκανε το 3-1, σημειώνοντας το πέμπτο γκολ του  σε 5 ματς για τη Celtic. Η Celtic ήταν πια κυρίαρχος και στο 72’ ήταν η σειρά του Stuart Armstrong να δοκιμάσει το πόδι του, έξω από την περιοχή, όμως ο Wes Foderingham κατάφερε να αποκρούσει. Ένα λεπτό μετά ο Philippe Senderos απέκρουσε τη μπάλα με το χέρι κι είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με 10 παίκτες στο 73’ οι Rangers ήταν πια έρμαιο στις ορέξεις των Bhoys. Στο 79’ ο Moussa Dembele άγγιξε το hat-trick αλλά ο Wes Foderingham κατάφερε να αποκρούσει. To hat-trick ήρθε στο 83’. Ο Mikael Lustig πέρασε μπροστά κι έβγαλε τη σέντρα για το Dembele. Ο Γάλλος υποδέχτηκε τη μπάλα με το δεξί και την έστειλε στα δίχτυα με το αριστερό κάνοντας το 4-1 και ταυτόχρονα το τέλειο hat-trick. Υπήρχε και συνέχεια για τη Celtic, με το Tierney να γυρίζει τη μπάλα από τα αριστερά στην περιοχή και τον Stuart Armstrong να κάνει. με πλασέ στην άλλη γωνία. το 5-1. Ένα λεπτό αργότερα οι Rangers είχαν τη στιγμή τους, με τον Martyn Waghorn να προσπαθεί να «κρεμάσει» το Dorus de Vries, όμως ο Ολλανδός κατάφερε να αποκρούσει με τα ακροδάχτυλα.
Το τελικό 5-1 δεν αφήνει περιθώρια κριτικής, ούτε αμφισβήτησης της ανωτερότητας της Celtic. Oι Bhoys δε φαίνεται να έχουν αντίπαλο στη Σκωτία και από αύριο θα σκέφτονται τη μεγάλη αναμέτρηση της Τρίτης με τη Barcelona, στην αυλαία των ομίλων του Champions League.

CELTIC: De Vries, Lustig, Toure, Sviatchenko, Tierney, Bitton, Brown (McGregor 76), Forrest (Roberts 63), Rogic (Armstrong 53), Sinclair, Dembele.
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Senderos, Kiernan (Forrester 72), Wallace, Barton, Kranjcar (Halliday 45), Windass, Garner, Miller, McKay. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.