Mε ιδρώτα στα ημιτελικά η Celtic, 2-0 την Alloa

Η Celtic χρειάστηκιε να ιδρώσει πολύ για να καταβάλλει την αντίσταση της μαχητικής Alloa, με την ομάδα της League One να αμύνεται γενναία και να κρατά μέχρι το 83’. Ο Forrest άνοιξε το σκορ σε εκείνο το σημείο, για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 ο Dembele στο 90’, με τους Bhoys να προκρίνονται στα ημιτελικά του League Cup.
Η Alloa ξεκίνησε να πρεσάροντας ψηλά, όμως η Celtic έκανε την πρώτη φάση πριν συμπληρωθούν 40 δευτερόλεπτα όταν το σουτ του Tomas Rogic μπλόκαρε ο goalkeeper Neil Parry. Στο 5' η κεφαλιά του Moussa Dembele έφυγε άουτ, ενώ στο 12’ το σουτ του Kieran Tierney πήγε πάνω στο Neil Parry.
Η Celtic έκανε φάσεις, ο Tom Rogic θα μπορούσε να κάνει hat-trick στο πρώτο εικοσάλεπτο, όμως o Aυστραλός μέσος φάνηκε να εκνευρίζεται στη συνέχεια κι ήταν άστοχος. Η Celtic έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 25' με το σουτ του Moussa Dembele να βρίσκει στα σώματα κι ακόμα μεγαλύτερη στο 28’, όταν ο Kieran Tierney έστειλε με βολίδα τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η Alloa είχε μια καλή στιγμή στο 14’ με το σουτ του Greig Spence να αποκρούει ο Craig Gordon, ενώ στο 42’ σε μια φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές ο keeper της Celtic πήρε κίτρινη σε μια άγαρμπη έξοδο. To ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα κι ο Rodgers έριξε τον Scott Sinclair στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους στη θέση του Patrik Roberts.
Ο 27χρονος εξτρεμ φάνηκε να κάνει τη διαφορά όμως το σουτ που επιχείρησε στο 56’ έφυγε ψηλά άουτ. Στο 59’ ο Moussa Dembele βρέθηκε σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον goalkeeper Neil Parry να βγαίνει νικητής και στο 60’ η κεφαλιά του Scott Brown από καλή θέση έφυγε άουτ, με την Alloa να κρατά φορτώνοντας με άγχος τους γηπεδούχους. Στο 76’ ο Neil Parry έκανε ακόμα μια απόκρουση, αυτή τη φορά σταματώντας τον James Forrest και το έκανε ξανά στο 81’, στο 83’ όμως ήταν ο 25χρονος εξτρεμ που βγήκε νικητής. Ο Forrest με έξοχη ατομική προσπάθεια έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και τις καρδιές των φίλων των γηπεδούχων στις θέσεις τους. Η συνέχεια ήταν απλή για τους γηπεδούχους, με το Moussa Dembele να κάνει το 2-0 στο 90’ στέλνοντας τη Celtic στα ημιτελικά του League Cup.

CELTIC: Gordon, Lustig, Toure, Simunovic (Christie 71), Tierney, Brown, Armstrong, Roberts (Sinclair 46), Rogic (Sviatchenko 85), Forrest, Dembele.
ALLOA ATHLETIC: Parry, Taggart, Gordon, Graham, Waters, Cawley (Holmes 78), Flannigan, Goodwin (Longworth 85), Robertson, Kirkpatrick, Spence. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.