O Cammy Bell και ...οι άλλοι

Ο goalkeeper της Dundee United, Cammy Bellαπέκρουσε 3 πέναλτι (στο πρώτο ημίχρονο μάλιστα) βοηθώντας τη Dundee Utd να κερδίσει 3-1 τη Dunfermline μέσα στο Dens Park της. Ο Bell κράτησε όρθια τη United αποκρούοντας μόλις στο 9’ πέναλτι του Gavin Reilly, για να στη συνέχεια την ομάδα του να προηγείται στο 21’ με το Simon Murray. Στη συνέχεια απέκρουσε δύο πέναλτι σε 5 πέντε λεπτά, του Nicky Clark στο 27’ και του Paul McMullan στο 32’.
Ποιοι όμως έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο;
O πρώτος που το έκανε ήταν ο keeper της Grimsby Town,Walter Scott, που έπιασε 3 πέναλτι το 1909 στο ματς με την Burnley. Το 1980 έκανε κάτι ανάλογο ο goalkeeper της Manchester United, Gary Bailey, στο ματς με την Ipswich Town στο Portman Road in 1980  στο οποίο όμως δέχτηκε 6 γκολ!  O Ο τελευταίος που έπιασε 3 πέναλτι σε ένα ματς, πριν τον Bell, ήταν ο keeper της Huddersfield Town, Matt Glennon, στο παιχνίδι εναντίον της Crewe Alexandra το 2007.

Τα περισσότερα πέναλτι σε μια σεζόν έσωσε ο Paul Cooper της Ipswich Town (8 στα 10) το 1980, ενώ σε διεθνές επίπεδο ο τερματοφύλακας της Πολωνίας, Jan Tomaszewski (το 1974) και ο keeper των Η.Π.Α. Brad Friedel (το 2002) έχουν πιάσει από δύο πέναλτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.