Όρθια στο 89’ η Σκωτία, 1-1 με Λιθουανία

Μια κεφαλιά του James McArthur στο 89’ κράτησε όρθια τη Σκωτία που απέφυγε μια οδυνηρή ήττα στο Hampden Park, από μια Λιθουανία που είχε ανοίξει το σκορ στο 59’ με τον Fedor Cernych.
Ο Gordon Strachan κατέβασε την ίδια ομάδα που κέρδισε 5-1 στη Μάλτα, με τον Chris Martin να κρατά την θέση του στην επίθεση αφήνοντας στον πάγκο τους Steven Fletcher και Leigh Griffiths.
Η Σκωτία έψαξε το γκολ από το ξεκίνημα κι είχε την πρώτη καλή φάση στο 5’ όταν η κεφαλιά του Grant Hanley έφυγε άουτ. Οι Λιθουανοί μπορεί να πήραν δύο κίτρινες στα πρώτα 18 λεπτά αλλά έδειχναν καλύτεροι κι έκαναν την πρώτη τους φάση στο 11’ με την προσπάθεια του Slivka να στέλνει τη μπάλα στην αγκαλιά του Marshall, σε κόρνερ που εκτέλεσε ο Novikovas.
Στο 13’ η Σκωτία έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της όταν η κεφαλιά του Callum Paterson έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 24’ ο Chris Martin έπιασε το σουτ πριν βρεθεί στο έδαφος σε μια φάση που ζήτησε πέναλτι (χωρίς να έχει δίκιο) από το μαρκάρισμα του Vaitkunas. Μια κεφαλιά του αμαρκάριστου Vykintas Slivka έστειλε τη μπάλα άουτ με τους Λιθουανούς να υπενθυμίζουν την παρουσία τους και τη Σκωτία να έχει μια ακόμα καλή ευκαιρία με τον Robert Snodgrass πριν τελειώσει το πρώτο μέρος.
Αναγκαστική αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Darren Fletcher να τραυματίζεται στο ματς που συμπλήρωσε 75 συμμετοχές με την εθνική και τον James McArthur να παίρνει τη θέση του. Στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου μέρους η Σκωτία είχε ήδη δύο καλές στιγμές, με τον keeper των Λιθουανών, Setkus, να εξουδετερώνει τα σουτ των Bannan και Snodgrass. Μεγάλη ευκαιρία στο 53’ με την κεφαλιά του Chris Martin να φεύγει ελάχιστα άουτ και τους Λιθουανούς να ανοίγουν το σκορ 6 λεπτά αργότερα. Ήταν ο αρχηγός τους, Fedor Cernych, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ μέσα στην περιοχή «παγώνοντας» το Hampden Park.
OΙ γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση σχεδόν αμέσως όμως το σουτ του James Forrest έφυγε άουτ για να χαθεί ακόμα μια ευκαιρία στη συνέχεια με τον Robertson. Ο Strachan έριξε στο 71’ το Leigh Griffiths στη θέση του Matt Ritchie, με τους Λιθουανούς να χάνουν την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς με τον Cernych να στέλνει με σουτ τη μπάλα άουτ. Ο Griffiths έπιασε μια κεφαλιά στο 79’ στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Setkus κι όλα έδιεχναν ότι οι Λιθουανοί θα κέρδιζαν για πρώτη φορά στο Hampden όμως ο James McArthur είχε άλλη άποψη. Ο μέσος της Crystal Palace έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά στο 89’ λυτρώνοντας τους Σκωτσέζους που έψαξαν κι ένα δεύτερο γκολ στα 5 λεπτά των καθυστερήσεων που ακολούθησαν. Η Σκωτία απέφυγε μια οδυνηρή ήττα, όμως το μη χείρον βέλτιστον για την ομάδα του Gordon Strachan που θα ψάξει την Τρίτη τη νίκη στη Σλοβακία.
ΣΚΩΤΙΑ: Marshall, Paterson, Robertson, Martin, Hanley, Bannan, D. Fletcher (McArthur 45), Burke (Forrest 57), Martin, Snodgrass, Ritchie (Griffiths 71).
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Setkus, Freidgeimas, Girdvainis, Vaitkunas, Novikovas, Slivika, Slavickas (Andriuskeviciusat 64), Kuklys, Zupla (Chvedukasat 66), Valskis (Grigaravicius 85) Cernych.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.