Παράδεισος για …Gladbach, 2-0 στο Celtic Park

H Borussia Monchengladbach έγινε η τρίτη ομάδα (μετά τις Barcelona και AC Milan) που νίκησε στο Celtic Park, σε αγώνα για τους ομίλους του Champions League. Παρά τις ελλείψεις τους οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι και μόνο ο Craig Gordon τους κράτησε στο μηδέν στο πρώτο μέρος. Δύο λάθη του Kolo Toure έφεραν τα δύο γκολ της Gladbach, από τους Lars Stindl στο 57’ και Andre Hahn στο 77’, με τους Γερμανούς να έχουν πια το πάνω χέρι για την 3η, τουλάχιστον, θέση αφού θα υποδεχθούν τη Celtic στην έδρα τους την 1η Νοεμβρίου.
Και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά, ο keeper των Γερμανών Yann Sommer χρειάστηκε να επέμβη δύο φορές στα πρώτα 4 λεπτά, μαζεύοντας μια σέντρα αρχικά, για να βγεί από την περιοχή του διώχνοντας στη συνέχεια, με τη Gladbach να δείχνει να προτιμά την αριστερά πλευρά. Παρά τον ενθουσιασμό των Bhoys, και μια μακρινή εκτέλεση φάουλ του Bitton που απέκρουσε ο Sommer, ήταν η Gladbach που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης. O Ibrahima Traore, έπιασε το σουτ στο 19’ κι ο Craig Gordon τέντωσε το κορμί του για να κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση, ενώ πρόλαβε να μαζέψει στη συνέχεια τη μπάλα προ του επερχόμενου Andre Hahn.
Στο 26’ ο Gordon χρειάστηκε να επέμβει ξανά, αυτή τη φορά σταματώντας το σουτ του Hofmann, για να κάνει μια ακόμα μια απόκρουση στο 32’ σε σουτ του Andre Hahn, με τη Gladbach να έχει το πάνω χέρι.
Η μεγάλη ευκαιρία για τη Celtic ήρθε, κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 44’ όταν ο Tom Rogic έβγαλε με μια εξαιρετική μπαλιά τον Scott Sinclair από τα αριστερά, όμως το σουτ του Άγγλου έφυγε απλεπιστικά άουτ. Το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ, κυρίως χάρη στις επεμβάσεις του Craig Gordon.
Η Celtic ξεκίνησε το δεύτερο μέρος πιέζοντας τη Gladbach, όμως οι Γερμανοί κυριαρχούσαν στο χώρο του κέντρου και κατάφεραν να νικήσουν τον Gordon στο 57’. Το γκολ ήρθε από ένα λάθος του Kolo Toure που προσπάθησε να καλύψει τη μπάλα, για να την χάσει από τον Andre Hahn που τη γύρισε στον Lars Stindl κι αυτός την έστειλε στα δίχτυα, από την κλειστή γωνία του Craig Gordon. Οι Γερμανοί άξιζαν το προβάδισμα, ήταν όμως ένα φθηνό γκολ κι ένα λεπτό αργότερα παραλίγο να έρθει ένα δεύτερο, με τον Hahn να μπαίνει κατά μέτωπο στην περιοχή για να τον σταματήσει ο Sviatchenko με ένα ηρωικό τάκλιν. Ο Sviatchenko έκανε σαιασθητή την παρουσία του και στην αντίπαλη περιοχή προσπαθώντας στο 66’ να στείλει με ακροβατικό τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα μετά από κόρνερ, στις ελάχιστες στιγμές που η Celtic φαινόιταν απειλητική. Η Gladbach ήταν όμως το αφεντικό της αναμέτρησης και στο 77’ έκανε το 0-2. Ακόμα ένα λάθος από τον Kolo Toure, που το εκμεταλλεύθηκε ο Andre Hahn για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Griffiths που είχε μπει στο ματς είχε κανα-δυό καλές στιγμές χωρίς όμως να απειλήσει κι οι Γερμανοί είχαν ευκαιρία και για ένα τρίτο γκολ λίγο πριν το τέλος. Το 0-2 κι η εμφάνιση της Gladbach εκμηδενίζει τις ελπίδες των Bhoys για κάτι καλό στη Γερμανία. Πέρα από τις πολύ κακές εκτός έδρας επιδόσεις της, η Celtic έχασε από μια Gladbach που έπαιζε χωρίς 4 βασικούς, να γυρίσει την κατάσταση στο Borussia Park φαντάζει αδύνατο. Προέχει πάντως ο ημιτελικός του League Cup με τους Rangers την Κυριακή στο Hampden Park.

CELTIC: Gordon, Lustig, Toure, Sviatchenko, Tierney, Bitton (McGregor 63), Brown, Forrest (Roberts 73), Rogic (Griffiths 71), Sinclair, Dembele.
BORUSSIA MONCHENGLADBACH: Sommer, Vestergaard, Strobl, Kramer, Stindl, Traore (Schulz 86), Wendt, Hormann, Korb, Hahn (Hermann 90), Elvedi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.