Στον τελικό του League Cup η Aberdeen, 2-0 τη Morton

Χάρη στα γκολ των Adam Rooney στο 69’ και Kenny McLean στο 88’ η Aberdeen νίκησε 1-0 τη Greenock Morton στο Hampden Park και προκρίθηκε στον τελικό του League Cup για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία.
Σαφώς καλύτερη η Aberdeen έκλεισε από το ξεκίνημα τη Morton στα καρέ της, με τους Dons να κερδίσουν 4 κόρνερ στο πρώτο τρίλεπτο. Πριν συμπληρωθούν 4 λεπτά αγώνα ο keeper της Morton, Kenny McLean σταμάτησε εντυπωσιακά τον Andy McNeil, ενώ οι Dons είχαν και δοκάρι σε κεφαλιά του Jonny Hayes.
Πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο, δύο σουτ του James Maddison έφυγαν ψηλά άουτ με το ματς να είναι μονόλογος της Aberdeen. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Morton έφτασε κοντά στο γκολ με τον Jai Quitongo για να αποκρούσει με το πόδι ο keeper της Aberdeen Joe Lewis. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Aberdeen είχε και δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά του Adam Rooney, μετά από σέντρα του James Maddison.
To δεύτερο μέρος δεν ήταν τόσο μονόπλευρο, με τη Morton να έχει δύο καλές ευκαιρίες με τον Jai Quitongo στο 64’ και το 67’, όμως το γκολ ήρθε για την Aberdeen.
O Graeme Shinnie έβγαλε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι, ο Andy Considine γύρισε με κεφαλιά τη μπάλα στην περιοχή κι ο Adam Rooney με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα στο 69’.
Οι Dons άγγιξαν το 2-0 στο 71’ με τα σουτ των Jonny Hayes και Niall McGinn και στο 73’ με τον Adam Rooney. Το πέτυχαν στο 88’ όταν ο Niall McGinn γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, ο goalkeeper Andy McNeil έδιωξε με το χέρι για να έρθει ο Kenny McLean και να τη στείλει στα δίχτυα. Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με τους Dons να πηγαίνουν πανάξια στον τελικό του League Cup για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία.

GREENOCK MORTON: McNeil, O'Ware, Gunning, Doyle, Oliver, Oyenuga (Nesbitt 72), Lindsay (Kilday 89), Russell, McDonagh (Tiffoney 77), Murdoch, Quitongo.
ABERDEEN: Lewis, Logan, Shinnie (Burns 90), Considine, Reynolds, McLean, Rooney, McGinn (Storey 90+2), Hayes, O'Connor, Maddison (Jack 85). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.