Lennon: «Στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει διαφθορά»

Oι έρευνες της εφημερίδας «Daily Telegraph newspaper» φέρνουν στο φως υποθέσεις διαφθοράς στο αγγλικό ποδόσφαιρο, με πιο πρόσφατη την υπόθεση Eric Black και πιο εμβληματική αυτή του πρώην τεχνικού της εθνικής Αγγλίας, Sam Allardyce, που κράτησε το πόστο του μόλις 67 μέρες.
«Δεν είναι μόνο προπονητές ή βοηθοί προπονητών, είναι άνθρωποι που δεν εμφανίζονται δημόσια, άνθρωποι που κλείνουν συμφωνίες που δεν θα έπρεπε να κάνουν και φεύγουν με εκατομμύρια λίρες, ακούγονται καιρό ψίθυροι από παίκτες, προπονητές και ατζέντηδες» δήλωσε ο τεχνικός της Hibernian, Neil Lennon, που έχει προπονήσει τη Bolton Wanderers στο παρελθόν. Ο Lennon τόνισε ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο, κάτι που γνωρίζει καλά όντας τεχνικός της Celtic για μια τετραετία.
«Όσο καιρό ήμουν στη Celtic, μιλούσα και με ατζέντηδες, αλλά κανείς δεν επιχείρησε να παραβεί τους κανονισμούς, δε γνωρίζω για διαφθορά στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο κι είμαι ήμουν για αρκετό καιρό εκεί. Έτσι κι αλλιώς δε νομίζω ότι οι σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν παραπάνω χρήματα σε ανθρώπους που κινούνται στο παρασκήνιο» υπογράμμισε ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός που επέστρεψε αυτό το καλοκαίρι στη Σκωτία αναλαμβάνοντας τη Hibernian.
Ο τεχνικός της Kilmarnock, Lee Clark, που έχει αγωνισθεί στο παρελθόν στις Newcastle United, Sunderland και Fulham και έχει προπονήσει τις Huddersfield Town, Birmingham και Blackpool, δήλωσε «έκπληκτος και απογοητευμένος» για τη διαφθορά στην Αγγλία, συμφωνώντας παράλληλα με το Lennon. «Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι ανάλογο να γίνεται στη Σκωτία, πάντα πιστεύεις ότι καθένας λειτουργεί με τους κανονισμούς, πάντως δεν μου έχει συμβεί κάτι ανάλογο, ούτε έχω βρεθεί ποτέ σε τέτοια θέση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.