Aκόμα ένα σκληρό μάθημα, Aγγλία-Σκωτία 3-0

Η Σκωτία πήρε ακόμα ένα σκληρό μάθημα, από το χειρότερο δυνατό- γι αυτήν- δάσκαλο, την Αγγλία. Σε ένα ματς που ξεκίνησε καλά και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, έχασε με 3-0. Σε αντίθεση με τους Σκωτσέζους, οι Άγγλοι έκαναν δύο γκολ στις δύο πρώτες τους ευκαιρίες με κεφαλιές των Sturridge στο 24’ και Lallana στο 50’, έκαναν το 3-0 με νέα κεφαλιά από τον Cahill στο 61’ κι απείλησαν με διασυρμό τη Σκωτία στη συνέχεια.
O Gordon Strachan έκανε 8 αλλαγές στην ομάδα που έχασε 3-0 στη Σλοβακία τον περασμένο μήνα, με τον αρχηγό της ομάδας, Darren Fletcher, τον αμυντικό Grant Hanley και τον μεσοεπιθετικό Robert Snodgrass να είναι οι μόνοι που διατηρήθηκαν στο βασικό σχήμα.
O Craig Gordon επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, για πρώτη φορά μετά το  2009 σε επίσημο ματς, ο Ikechi Anya, που δεν είναι βασικός στη Derby τελευταία, πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Lee Wallace ξεκίνησε στο αριστερό άκρο, αφού οι Kieran Tierney και Robertson είναι τραυματίες (στη μοναδική από τις αλλαγές που έδειχνε ορθολογική), ενώ ο Christope Berra πήρε τη θέση του Russell Martin στο κέντρο της άμυνας.
Ο Scott Brown ήταν στα χαφ, μαζί με το συμπαίκτη του στη Celtic, James Forrest, που παίζει συνήθως στα άκρα και τον James Morrison.
Ο Leigh Griffiths ξεκίνησε για πρώτη φορά μετά το 2013 στην επίθεση της Σκωτίας.
Στον αντίποδα η Αγγλία έκανε μόλις 3 αλλαγές μετά το 0-0 στη Σλοβενία, με τους Wayne Rooney, Adam Lallana και Raheem Sterling να ξεκινούν στη θέση των Dele Alli, Theo Walcott και Jesse Lingard.
Κι όμως, η Σκωτία ξεκίνησε καλύτερα. Μόλις στο 4’ ο James Forrest είχε ένα σουτ στην αγκαλιά του goalkeeper, Joe Hart, με τους Σκωτσέζους να έχουν 57% κατοχή στο πρώτο δεκάλεπτο. Πολύ κακοί στο πρώτο εικοσάλεπτο οι Άγγλοι, που ζήτησαν πάντως πέναλτι στο 14’ με τον Raheem Sterling να φτάνει στη μπάλα πριν το Lee Wallace. Στην πρώτη καλή φάση που έφτιαξε η Αγγλία άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Daniel Sturridge στο 24’. Δύο λεπτά αργότερα ο Grant Hanley έφτασε κοντά στην ισοφάριση για τη Σκωτία, όμως παρότι αμαρκάριστος δεν έκανε την κεφαλιά που θα έπρεπε.
Η Σκωτία ξεκίνησε καλά και το δεύτερο ημίχρονο και στάθηκε άτυχη στο 48’, όταν ο Lee Wallace έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά για το Leigh Griffiths που άφησε τη μπάλα στον James Forrest, με τον τελευταίο να σουτάρει άουτ. Άτυχη, η καλύτερα όχι αρκετά ικανή η Σκωτία; H Aγγλία της έδειξε πως γίνεται δύο λεπτά αργότερα όταν ο Adam Lallana με κεφαλιά έκανε το 2-0. Δύο ευκαιρίες, δύο κεφαλιές, δύο γκολ για την Αγγλία, που έδειχνε πως τελειώνουν τις φάσεις. Το έκανε και στο 61’ με ακόμα μία κεφαλιά, αυτή τη φορά από τον Gary Cahill κι η Σκωτία κατέρρευσε. Στο τελευταίο ημίωρο οι Άγγλοι θα μπορούσαν εύκολα να πετύχουν ακόμα δύο γκολ, μάλλον από επιπολαιότητα ή υπερβολική σιγουριά δεν το έκαναν, με τη Σκωτία να δείχνει ότι δεν είχε πια ούτε ψυχολογία, ούτε δυνάμεις. Το τελικό 3-0 φαντάζει κολακευτικό για τη Σκωτία, με το μέλλον του Gordon Strachan να δείχνει πιο αβέβαιο από ποτέ. Η Σκωτία είναι πια στην προτελευταία θέση του 6ου ομίλου, έχει μόνο τη Μάλτα από κάτω της, απέχει 6 βαθμούς από την πρωτοπόρο Αγγλία κι ακόμα μία προκριματική φάση δείχνει καταδικασμένη σε αποτυχία.
AΓΓΛΙΑ: Hart, Rose, Stones, Cahill, Walker, Dier, Henderson, Lallana, Rooney, Sterling, Sturridge (Vardy 75).
ΣΚΩΤΙΑ: Gordon, Anya (Paterson 79), Wallace, Hanley, Berra, Morrison (McArthur 66), Brown, Darren Fletcher, Forrest, Snodgrass (Ritchie 82), Griffiths. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.