Zωντανή στην Ευρώπη η Celtic, 1-1 με Gladbach

H Celtic κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά τα Χριστούγεννα μετά το 1-1 στο Borussia Park, σε ένα ματς που μπορούσε να κερδιθεί και από τις δύο ομάδες. Η πρωταθλήτρια Σκωτίας βρέθηκε να χάνει στο 31’ από το γκολ του Lars Stindl, με τη Gladbach να κάνει πολλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, για να φέρει το ματς στα ίσα στο 76’ με πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε ο Moussa Dembele. Oι Γερμανοί έμειναν με 10 παίκτες στην φάση αυτή με την αποβολή του Julian Korb, όμως οι Bhoys δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ.

Ο Brendan Rodgers κατέβασε τη Celtic με ένα 4-1-4-1, με τον Scott Brown μπροστά από την άμυνα, τους Stuart Armstrong και Tom Rogic στα χαφ και τους James Forrest και Stuart Sinclair στα άκρα.
Οι Γερμανοί κυριάρχησαν στο πρώτο τέταρτο κερδίζοντας απανωτά κόρνερ, χωρίς όμως να απειλήσουν τη Celtic. Η πρώτη μεγάλη φάση έγινε στο 19’ όταν ο Tobias Strobl βρέθηκε απέναντι στον Craig Gordon, όμως ο goalkeeper των Bhoys απέκρουσε κρατώντας όρθια την ομάδα του. Ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Celtic στο 23’ όταν το φαλτσαριστό σουτ του Scott Sinclair έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ατυχία για τη Celtic όχι μόνο για τη φάση αυτή αλλά γιατί δέχτηκε το γκολ 8 λεπτά αργότερα, στο καλύτερο της διάστημα στο πρώτο μέρος. Ο Lars Stindl, ο άνθρωπος που είχε ανοίξει το σκορ στη Γλασκώβη, έκανε το ίδιο και στην έδρα της ομάδας του στο 31’, με σουτ μέσα από την περιοχή. Η Cetic προσπάθησε να απαντήσει στο 37’ με μια εξαιρετική αντεπίθεση και το τακουνάκι του Moussa Dembele στον James Forrest να είναι η λάθος επιλογή, αφού στην άλλη πλευρά ήταν μόνος του ο Scott Sinclair.
Το πρώτο μέρος τελείωσε με τους Γερμανούς μπροστά στο σκορ και τη Celtic να νοιώθει ότι άξιζε κάτι καλύτερο, όμως στην επανάληψη η Gladbach βρέθηκε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 52’ ο Lars Stindl έστειλε από καλή θέση τη μπάλα στην αγκαλιά του goalkeeper Craig Gordon, στο 57’  το πλασέ του Fabian Johnson έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 58’ ο Christoph Kramer έπιασε μια βολίδα που απέκρουσε ο goalkeeper των Bhoys, Craig Gordon. Στο 64’ ο Andre Hahn έφτασε κόντά στο 2-0, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στο 66’ η κεφαλιά του Julian Korb έφυγε ψηλά άουτ. 
Στο 67’ ήρθε η αντίδραση από τη Celtic, με το Moussa Dembele να πιάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και τον goalkeeper της Gladbach, Yann Sommer, να κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση. O 20χρονος Γάλλος απείλησε ξανά, μπαίνοντας στην περιοχή στο 75’, την ώρα όμως που έκανε το σουτ ο Julian Korb τον τράβηκε κάνοντας πέναλτι. Κόκκινη κάρτα για τον αμυντικό της Gladbach και 1-1 ένα λεπτό αργότερα για τους Bhoys με τον Dembele να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι, στέλνοντας στην άλλη γωνία τον goalkeeper των γηπεδούχων. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι παραλίγο να αιφνιδιάσουν τη Celtic που είχε περάσει μπροστά, όμως ο Raffael (που είχε μπει στη θέση του Lars Stindl) έστειλε τη μπάλα άουτ. 
Ο Brendan Rodgers έβγαλε το δεξιό μπακ, Cristian Gamboa, ρίχνοντας στο ματς το μέσο Liam Henderson, ψάχνοντας για τη νίκη και παραλίγο να τα καταφέρει. Η Celtic έκανε δύο φάσεις σε δύο λεπτά με τον Patrick Roberts δημιουργό. Στο 85’ το τακουνάκι του –δανεικού από τη Man.City- 19χρονου εξτρεμ, έστειλε τη μπάλα στον Liam Henderson που σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο 86’ έβγαλε τον Callum McGregor απέναντι στον goalkeeper της Gladbach, αλλά και ο μέσος της Celtic έστειλε τη μπάλα άουτ. Το 1-1 κρίνεται δίκαιο αφού η Celtic μπορούσε να πάρει το ματς στο τέλος, αλλά και να το χάσει με τις ευκαιρίες που είχε η Gladbach.
Oι Bhoys έμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση μιας θέσης στα κύπελλα Ευρώπης και μετά το Χριστούγεννα. Είναι δύο βαθμούς πίσω από τη Gladbach, αφού φαντάζει απίθανο να κερδίσουν εκτός έδρας Barcelona και Manchester City για να κυνηγήσουν θέση στους 16 του Champions League. Ρεαλιστικά η 3η θέση είναι εφικτή, καθόλου εύκολη υπόθεση όμως. Η Celtic έφερε μόλις την τρίτη ισοπαλία της σε 10 ματς σε γερμανικό έδαφος, η γενική της εικόνα όμως ήταν καλή κι αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.
BORUSSIA MON’GLADBACH: Sommer, Korb, Strobl (Jantschke 77), Vestergaard, Elvedi, Kramer, Johnson, Stindl (Raffael 81), Wendt, Hazard (Herrmann 69), Hahn. 
CELTIC: Gordon, Gamboa (Henderson 85), Lustig, Sviatchenko, Izaguirre, Forrest (Roberts 60), Armstrong, Brown, Sinclair, Rogic (McGregor 69), Dembele. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.