Στο +11 η Celtic, 1-0 τη Hamilton

Το γκολ του Leigh Griffiths στο 36’ ήταν αρκετό για να δώσει τη 10η σερί νίκη στο πρωτάθλημα για τη Celtic, που είναι πια 11 βαθμούς μπροστά από τους Rangers, έχοντας και δύο ματς στο χέρι.
O Brendan Rodgers έβαλε μαζί τους Leigh Griffiths και Moussa Dembele, με τον Jozo Simunovic μαζί με τους Lustig και Sviatchenko στην άμυνα, παρατάσσοντας με ένα 3-5-2 τους γηπεδούχους. Ο δεξιός μπακ Cristian Gamboa και ο μέσος Gary Mackay-Steven βρέθηκαν εκτός ενδεκάδας.
Η Celtic είχε την κατοχή, όπως αναμενόταν, είχε μια καλή στιγμή στο 14’ με τον Tomas Rogic να αστοχεί από κοντά, όμως η Hamilton έδειχνε να κρατά, όντας καλά οργανωμένη. Η Celtic άνοιξε το σκορ ακριβώς στο σημαίο που οι Accies φάνηκε να κοντρολάρουν την πίεση των γηπεδούχων. Ήταν ο Moussa Dembele που πάσαρε στον Leigh Griffiths κι ο τελευταίος έκανε το 1-0 στο 36’. Τρία λεπτά αργότερα ο Griffiths έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο προσωπικό γκολ, όμως αυτή τη φορά δεν βρήκε στόχο και το ημίχρονο έκλεισε με μια κεφαλιά του Moussa Dembele που έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. H Celtic κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος κι έκανε φάσεις με τους Moussa Dembele Leigh Griffiths και Stuart Armstrong απέναντι σε μια …μαζεμένη Hamilton που είχε να επιδείξει μόνο ένα σουτ του Ali Crawford στο 50’. Oι Bhoys απείλησαν ξανά, κυρίως με τον Rogic, όμως δεν βρήκαν ξανά δίχτυα και τα τελευταία λεπτά ήταν αγχωτικά, με τον Eamonn Brophy της Hamilton να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ στο 87’ με σουτ έξω από την περιοχή. Η Celtic διατήρησε το αήττητο της στο πρωτάθλημα, έφτασε τη 10η σερί νίκη της κι έχει άερα 11 βαθμών (και δύο ματς στο χέρι), ενώ η Hamilton έχασε για πρώτη φορά μετά από 5 σερί ισοπαλίες.
CELTIC: Gordon, Lustig, Sviatchenko, Simunovic, McGregor (Mackay-Steven 58), Brown, Armstrong, Rogic, Roberts, Griffiths, Dembele (Bitton 83).
Substitutes:
HAMILTON ACADEMICAL: Woods, McMann, Σαρρής, Gillespie, Donati, Imrie, Docherty, Redmond (Longridge 80), Crawford (Cunningham 88), MacKinnon, Bingham (Brophy 76).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.