«Aτσάλι» η Celtic, 4-3 τη Motherwell

Η Motherwell προηγήθηκε 2-0 στο 35’ και 3-2 στο 71’, όμως η Celtic κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το Fir Park, διατηρώντας το φετινό της αήττητο στη Σκωτία, σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου.
Ο τεχνικός της Motherwell, Mark McGhee, έκανε δύο αλλαγές στην ομάδα που έχασε 3-0 από τη Hearts, με τον Stevie Hammell να παίρνει τη θέση του David Ferguson στην άμυνα και τον νεαρό Ross MacLean να ξεκινά στα χαφ αντί του Jack McMillan. Ο Kolo Toure επέστρεψε στην ενδεκάδα της Celtic για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο, κίνηση που φαινόταν καταστροφική στο πρώτο μέρος. Πριν τη σέντρα έγινε η καθιερωμένη ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που ξεκλήρησε τη Βραζιλιάνικη Chapecoense.  
Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό από το ξεκίνημα με τη Motherwell να προηγείται μόλις στο 3’ με τον -παλιό αρχηγό της Celtic- Stephen McManus, να βρίσκει τον Louis Moult, που απέφυγε τον Kolo Toure και πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Craig Gordon. Η Celtic απάντησε στο 5’ όμως το σουτ του Moussa Dembele έφυγε ψηλά άουτ και στο 21’ οι Bhoys έχασαν ακόμα μια ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία με τον James Forrest να νικιέται από τον keeper των Steelmen, Craig Samson.
H Motherwell μόνο παθητική δεν ήταν, έχασε μια ευκαιρία με τον Louis Moult στο 22’ και το 35’ έκανε το 2-0 με τον ίδιο παίκτη. 10 γκολ φέτος για τον Moult, που εξέθεσε πάλι τον Kolo Toure, σε ένα ονειρεμένο πρώτο μέρος για τους γηπεδούχους.
Ο Rodgers γύρισε το σύστημα σε ρόμβο (όπως ό ίδιος παραδέχτηκε), παίζοντας με 3 στην άμυνα, ρισκάρε και δικαιώθηκε. Στο 48' η Celtic μείωσε με βολίδα του Callum McGregor (που είχε μπει στο 30’ στη θέση του Izaguirre) αφού άλλαξε τη μπάλα με τον εξαιρετικό Stuart Armstrong  κι άγγιξε την ισοφάριση στο 52' όμως το σουτ του Tom Rogic απέκρουσε εντυπωσιακά ο keeper των γηπεδούχων, Craig Samson. Πίεσης συνέχεια και νέα ευκαιρία με τον James Forrest για να έρθει το 2-2 στο 70’ με κεφαλιά του Patrick Roberts μετά από σέντρα του Stuart Armstrong. 3-2 για τη Motherwell στο 71’ με τον Lionel Ainsworth (που είχε μπει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα) και 3-3 στο 72’ με σουτ του Stuart Armstrong σε ένα απίστευτο τρίλεπτο. Στο 84’ η Motherwell παραλίγο να πάρει για ακόμα μια φορά το προβάδισμα όμως ο goalkeeper Craig Gordon έπιασε την κεφαλιά του Stephen McManus και στο 89’ ο Tom Rogic διαμόρφωσε με σουτ το 3-4 σε εκπληκτικό ματς. Η Celtic όψι μόνο διατήρησε το αήττητο της αλλά πήρε μία ακόμα νίκη (12η σε 13 ματς) σε ένα παιχνίδι που βρέθηκε να χάνει 2-0 και 3-2. Σκληρή εξέλιξη για τη μαχητική Motherwell όμως το Steelmen που είναι το παρατσούκλι της, ταίριαζε περισσότερο στην αντίδραση των πρωταθλητών Σκωτίας.

MOTHERWELL: Samson, Tait (Bowman 90+2), Hammell, Heneghan, McManus, Moult, Cadden (Ainsworth 69), Lasley, Clay, MacLean (McMillan 73), McDonald. 
CELTIC: Gordon, Lustig, Simunovic, Toure, Izaguirre (McGregor 30), Brown, Rogic, Armstrong, Roberts (Bitton 90+2), Forrest (Gamboa 90+4), Dembele. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.