Ανακοίνωσε Mackay η SFA

O Malky Mackay είναι από σήμερα ο νέος διευθυντής (performance director η επίσημη ιδιότητα του) στην SFA (σκωτσέζικη ομοσπονδία), αντικαθιστώντας τον Brian McClair, που αποχώρησε τον περασμένο Ιούλιο μετά από 17 μήνες στο συγκεκριμένο πόσο. Ο Malky Mackay, έγινε το απόλυτο φαβορί, μετά την αποτυχία πρόσληψης του Austin MacPhee (πρώην βοηθό τεχνικού στην εθνική Βορ. Ιρλανδίας), τον οποίο κατάφερε να πάρει η Hearts μέσα από τα χέρια της ομοσπονδίας και δικαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν να παίρνει πόστο στην εθνική Σκωτίας.
Έχει δουλέψει ως προπονητής στις Watford, Cardiff City και Wigan, ενώ κατά καιρούς το όνομα του είχε ακουστεί και για τον πάγκο της Celtic. Μετά την αποχώρηση του McClair, ο γενικός διευθυντής της SFA, Stewart Regan, είχε δηλώσει ότι η ομοσπονδία χρειαζόταν ένα «διαφορετικό στυλ ηγεσίας» και φαίνεται ότι αυτό διαθέτει ο Mackay.
«Eίμαι πολύ περήφανος και γνωρίζω τη σημασία του ρόλου στην επίτευξη μελλοντικής επιτυχίας για τους ταλαντούχους νέους μας» δήλωσε ο Mackay τονίζοντας: «Για κάποιον σαν κι εμένα που είχε την τύχη να αναπτυχθεί ως νεαρός παίκτης στην Queens Park και ζήσει το όνειρο να αντιπροσωπεύσει την εθνική στο εθνικό στάδιο, είναι σαν την επιστροφή στο σπίτι. Ανυπομονώ να δουλέψω σε συνεργασία με τους συλλόγους και τους συναδέλφους μου και να βοηθήσω στην ανάπτυξη μελλοντικών παικτών της εθνικής Σκωτίας.»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.