Στη 2η θέση οι Dons, 3-0 τη Dundee

Η Aberdeen νίκησε 3-0 τη Dundee κι ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας, με πρωταγωνιστή τον Niall McGinn, που έφτιαξε το πρώτο και σημείωσε τα άλλα δύο γκολ των Dons.
Ο Derek McInnes ξεκίνησε με την ενδεκάδα που νίκησε τη Stanraer στον κύπελλο, ενώ στον πάγκο βρέθηκε για πρώτη φορά ο -δανεικός από τη Celtic- Ryan Christie (έκανε το ντεμπούτο του στο 82'). O Paul Hartley έκανε μια αλλαγή στην ομάδα που έχασε 2-0 από τη St Mirren στο κύπελλο, με τον μέσο Nick Ross να ξεκινά στη θέση του αμυντικού Kevin Holt.
Oι γηπεδούχοι ξεκίνησαν νωθρά κι η πρώτη ευκαιρία χάθηκε από τη Dundee, όταν το ψηλοκρεμαστό σουτ, που επιχείρησε στο 10’ έξω από την περιοχή ο Paul McGowan, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Joe Lewis.
Η Aberdeen ανέλαβε στη συνέχεια την πρωτοβουλία, είχε μια ευκαιρία στο 16’ με τον Mark Reynolds κι ακόμα μια μεγαλύτερη με τον Jonny Hayes στο 17’, όταν στη σέντρα σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι, με τον Adam Rooney να χάνει μεγάλη ευκαιρία να την προωθήσει στα δίχτυα.
Στο 26’ ο Niall McGinn έπιασε το σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο goalkeeper Scott Bain και στο 28’ έγινε το 1-0. Ήταν πάλι ο McGinn, αυτή τη φορά ταλαιπώρησε τον Nick Ross από τα αριστερά κι έβγαλε τη σέντρα, για να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα ο Ryan Jack. Ο goalkeeper Scott Bain έκανε ακόμα μία απόκρουση σταματώντας τον Kenny McLean στη συνέχεια, όμως οι Dons σκόραραν ξανά στην εκπνοή του ημιχρόνου. Ο Ash Taylor τροφοδότησε με το κεφάλι τον Niall McGinn κι αυτός με ένα εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα να βρεί στο δοκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα. Το ματς είχε ουσιαστικά κριθεί με τη Dundee να μη  δείχνει απειλητική και στο 80’ ο Niall McGinn διαμόρφωσε με κεφαλιά το τελικό 3-0, αξιοποιώντας τη σέντρα του Jonny Hayes.
Οι Dons βρέθηκαν στη 2η θέση, έχοντας ίδιο αριθμό αγώνων με τους Rangers που παίζουν αύριο με τη Motherwell στο Fir Park. Δεύτερη σερί ήττα, χωρίς μάλιστα να σκοράρει, γνώρισε η Dundee με το 2017 να μην ξεκινά καλά για την ομάδα του Paul Hartley.

ABERDEEN: Lewis, Logan, Taylor, Reynolds, Considine, McGinn (Wright 88), Jack, Shinnie, Hayes (Christie 82), McLean, Rooney (Storey 84). 
DUNDEE: Bain, Etxabeguren (El Bakhtaoui 69), Gomis, Gadzhalov, Kerr, Ross, Hateley, McGowan, O'Hara, Wighton, Haber. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.