«Προπόνηση» για Celtic, 3-0 την Albion

Ευκολότερα απ’ότι δείχνει τα τελικό 3-0 η Celtic επικράτησε της Albion Rovers της League One, στο γήπεδο της Airdrie, και προκρίθηκε με άνεση στον πέμπτο γύρο του κυπέλλου Σκωτίας.
Ο αριστερός μπακ, Kiernan Tierney, επέστρεψε στο βασικό σχήμα, για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τον τραυματισμό του και μπορεί στο κέντρο της άμυνας ο Dedryk Boyata να έπαιξε για δεύτερη μόλις φορά αυτή τη σεζόν, όμως ο Brendan Rodgers κατέβασε μια πολύ δυνατή ενδεκάδα.
Mονόπλευρο το παιχνίδι με τη Celtic να πιέζει και τους Wee Rovers να αμύνονται μαζικά. H Celtic έκανε τις πρώτες φάσεις της με μακρινά σουτ για να ανοίξει το σκορ στο 30’ με ένα εκπληκτικό γκολ του Trevor Sinclair που έπιασε το σουτ από το αριστερό άκρο στο ύψος της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο αντίθετο «παραθυράκι» της εστίας της Albion.
Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ οι Wee Rovers συνέχισαν να αμύνονται μαζικά, δίνοντας ένα μονόπλευρο και βαρετό τόνο στην αναμέτρηση. Η Celtic έχασε ευκαιρία στο 48’ με το σουτ του James Forrest να αποκρούει ο keeper της Albion, Ross Stewart, είχε ένα σουτ του Stuart Armstrong που έφυγε ελάχιστα άουτ, για να ανεβάσει ρυθμό στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Ο Dedryck Boyata έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα να βρεί το οριζόντιο δοκάρι στο 72’, ο Jozo Simunovic έκανε τακουνάκι στο σουτ του Callum McGregor, αλλά ο Ross Dunlop έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και στο 78’ έγινε το 0-2. Ο Patrick Roberts μπήκε από τα αριστερά κι έδωσε στον Scott Brown που γύρισε τη μπάλα στον Moussa Dembele κι αυτός απλά την έσπρωξε στα δίχτυα. Στο 90’ ο Roberts έδρασε ξανά αυτή τη φορά γυρίζοντας τη μπάλα στον Stuart Armstrong που διαμόρφωσε εύκολα το τελικό 0-3 για τη Celtic. Μια καλή προπόνηση για την ομάδα του Brendan Rodgers σε ένα ματς που δεν αντέχει κριτικής.
ALBION ROVERS: Stewart, Reid, Fisher, Turnbull (McCann 79), R.Dunlop, M.Dunlop, Ferry (Gilmour 74), Davidson, Stewart (Ferguson 65), Willis, McBride.
CELTIC: Gordon, Gamboa, Lustig (Simunovic 45), Boyata, Tierney (McGregor 62), Brown, Bitton, Forrest (Roberts 75), Armstrong, Sinclair, Dembele.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.