Έσπασε το ρεκόρ των Lisbon Lions η Celtic, 4-0 τη Hearts

H Celtic νίκησε 4-0 τη Hearts κι έφτασε τα 27 ματς χωρίς ήττα από το ξεκίνημα της σεζόν σπάζοντας το ρεκόρ των Lisbon Lions που κρατούσε 50 χρόνια. Ο Scott Sinclair έφτιαξε το πρώτο και σημείωσε το δεύτερο και το τέταρτο γκολ (με πέναλτι που κέρδισε ο νεαρός Jack Aitchison) των Bhoys, με τον Patrick Roberts να έχει σκοράρει στο 80’. O σκόρερ του πρώτου γκολ, Callum McGregor, προοριζόταν για αναπληρωματικός, όμως ο τραυματισμός του Stuart Armstrong στο ζέσταμα του έδωσε θέση στο βασικό σχήμα των Bhoys.
To πρώτο εικοσάλεπτο ήταν αρκετά νωθρό, με τη Celtic να ανεβάζει ρυθμό στη συνέχεια, απέναντι σε μια Hearts που δεν είχε προσπάθεια στην αντίπαλη εστία στο πρώτο ημίχρονο. Οι μικροευκαιρίες που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος προήλθαν από λάθος του goalkeeper των Bhoys, Craig Gordon, που ήταν ασυνήθιστα ασταθής. Ο Scott Sinclair που έπαιξε φορ σε αυτό το ματς, έβγαλε μια εξαιρετική πάσα στον Callum McGregor που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 29’ ανοίγοντας το σκορ.
Η Celtic μπήκε πολύ δυνατά στο ξεκίνημα του β’ μέρους, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 50’ με τον James Forrest και διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 55’ όταν στο σουτ του Scott Sinclair η μπάλα βρήκε στο χέρι του John Souttar, όμως ο διαιτητής Bobby Madden έκρινε ότι ο αμυντικός της Hearts δεν είχε πρόθεση.
Η Hearts έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 71’, όμως το σουτ του Malaury Martin απέκρουσε ο Craig Gordon και στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η Celtic που έχασε ευκαιρία με τον σουτ του Scott Sinclair να στέλνει τη μπάλα άουτ. O Sinclair ήταν αυτός που έκανε το 2-0 στο 77’, με προβολή προλαβαίνοντας τον Aaron Hughes που δεν απομάκρυνε όπως έπρεπε τη μπάλα στη σέντρα του Kierney. Ο Tieran Tierney έφτιαξε το τρίτο γκολ, πήρε τη μπάλα από τον Liam Henderson και τη γύρισε στον Patrick Roberts που έκανε με σουτ το 3-0 στο 80’. Στις καθυστερήσεις ο Lennard Sowah ανέτρεψε τον Jack Aitchison στην περιοχή κι ο Sinclair εκτέλεσε το πέναλτι διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Πανηγύρια και ρεκόρ για τη Celtic, γκρίνιας συνέχεια για Hearts που μετρά πια μόλις δύο νίκες σε 8 ματς με τον Ian Cathro στον πάγκο.
CELTIC: Gordon, Gamboa (Lustig 78), Simunovic, Boyata, Tierney, Brown, Bitton, McGregor, Forrest (Henderson 67), Sinclair, Roberts (Aitchison 82). 
HEARTS: Hamilton, Hughes, Kitchen (Beith 81), Souttar, Sowah, Walker, Liam Smith, Cowie, Martin (Sammon 79), Nicholson (El Ouriachi 59), Johnsen. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.