Νίκη με ...τα 1000 για Inverness, 2-1 τους Rangers

Στο 1000o αγώνα της ιστορίας της, η Inverness νίκησε 2-1 τους Rangers, χάρη σε ένα ανάποδο ψαλίδι του Billy McKay στο 89’ κι ενώ είχε χάσει και πέναλτι στο 86’ με τον Ian Virgus. Ο Μartyn Waghorn είχε ισοφαρίσει για τους Rangers στο 67’ με πέναλτι.
O Richie Foran, που είχε δηλώσει πως θα προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί τη σύγχυση των Rangers, κατέβασε την ίδια ενδεκάδα που έφερε 1-1 στο Tynecastle, που σημαίνει ότι έπαιξαν για δεύτερο σερί ματς στην άμυνα ο Laing και ο -δανεικός από τη Celtic- Jamie McCart. Έτσι οι Gary Warren, Brad McKay και Iain Vigurs που εξέτισαν τις ποινές, αλλά και ο Billy King που δεν μπορέσει να παίξει κόντρα στη Hearts (αφού είναι δανεικός από τους Jampos), έκατσαν στον πάγκο των γηπεδούχων.
Τρεις αλλαγές για τους Rangers με τον αρχηγό Lee Wallace τον μέσο Jon Toral και τον αμυντικό Danny Wilson να ξεκινούν αντί των Joe Garner, Lee Hodson και Clint Hill, με τον τελευταίο να έχει χτυπήσει στο ματς με τη Dundee.
Oι Rangers ξεκίνησαν εντυπωσιακά κι έφτασαν κοντά στο γκολ μόλις στο 4’ όταν ο Kenny Miller έπιασε ένα δυνατό σουτ από δύσκολη θέση, όμως ο keeper των γηπεδούχων, Owain Fon Williams, όχι μόνο κατάφερε να αποκρούσει, αλλά να κάνει και δεύτερη επέμβαση στην ίδια φάση εξουδετερώνοντας και το σουτ του Emerson Hyndman. Δύο λεπτά αργότερα ο keeper των γηπεδούχων σταμάτησε και τον Barry McKay με τους Rangers να κυριαρχούν πλήρως στο πρώτο ημίωρο. Ο Barrie McKay έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά στο 32’ αστόχησε και σε ένα σουτ στο 39’, το γκολ δεν ερχόταν για τους Gers κι η Inverness άρχισε να περνάει μπροστά. Ο Liam Polworth έχασε μια ευκαιρία στο 43’ για τους γηπεδούχους, που άνοιξαν το σκορ στο 45’, κόντρα στη ροή του αγώνα. Το σουτ του Liam Polworth κοντραρίστηκε για να έρθει ο Greg Tansey για να πιάσει ένα φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Wes Foderingham. 1-0 στο ημίχρονο κι οι Rangers μπήκαν ακόμα πιο αποφασισμένοι στο β’ μέρος, με τους γηπεδούχους να μένουν πίσω. Στο 59’ διαδοχικά σουτ μέσα στην περιοχή από τον Emerson Hyndman και τον James Tavernier έστειλαν την μπάλα πάνω στον Jamie McCart που απομάκρυνε με αυτοθυσία. Στο 61’ το σουτ του Barrie McKay απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Owain Fon Williams, όμως πέντε λεπτά μετά ο ο Louis Laing με ένα αδέξιο τάκλιν ανέτρεψε το Lee Wallace λυτρώνοντας τους φιλοξενούμενους. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Martyn Waghorn κάνοντας το 1-1 στο 67’, για να βγει από το καβούκι της η Inverness και να χάσει μια ευκαιρία στο 72’, με τον Greg Tansey να αγγίζει ένα δεύτερο προσωπικό γκολ, όμως ο keeper των Gers, Wes Foderingham, κατάφερε αυτή τη φορά να αποκρούσει εντυπωσιακά.
Στο 86’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να κερδίσουν πέναλτι, όταν ο Danny Wilson ανέτρεψε τον Billy McKay. O Ian Virgus ανέλαβε να το εκτελέσει για να αποκρούσει ο Wes Foderingham κρατώντας όρθιους τους Gers. Όχι για πολύ όμως. Στο 89’ ο Billy Mckay, με πλάτη στην εστία, έκανε ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, για να χαρίσει μια μεγάλη νίκη στην Inverness. Ήταν η πρώτη της νίκη μετά από 15 ματς στο πρωτάθλημα , μια νίκη που την έβγαλε από το βυθό της βαθμολογίας. Η Caley Thistle είναι τώρα ένα βαθμό πάνω από τη Hamilton που παίζει αύριο στο Celtic Park. Όσο για τους Rangers, μετρούν δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα, έχοντας σημειώσει μόλις μία νίκη στα 7 τελευταία παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα. Κι αν η Aberdeen κερδίσει αύριο τη Ross County, θα βρεθούν 9 βαθμούς πίσω από τους δεύτερους Dons.

INVERNESS CT: Williams, Raven, Laing, McCart, Tremarco (McKay 15), Tansey, Draper (Vigurs 80), Polworth, Cole, Mulraney (King 69), Mckay.
RANGERS:  Foderingham, Tavernier, Kiernan, Wilson, Wallace, Halliday (Holt 80), Toral (Garner 90+2), Hyndman, Waghorn, Miller, McKay. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.