1000 ματς απόψε για την Inverness

Η αποψινή αναμέτρηση της Inverness με τους Rangers θα είναι η 1000η στην ιστορία της Caley Thistle. H Inverness Caledonian Thistle, όπως είναι το πλήρες όνομα της ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1994 κι είναι ο νεότερος από τους συλλόγους όλων των επαγγελματικών κατηγοριών της Σκωτίας.
Το σημερινό matchday programme της Inverness έχει ειδικό αφιέρωμα γεμάτο κλασσικές φωτό και στιγμές από το 1994 μέχρι σήμερα και τα πλήρη αποτελέσματα και των 999 αγώνων που έχει δώσει μέχρι τώρα η Inverness CT. H Caledonian Thistle F.C. ιδρύθηκε, όπως προαναφέραμε, τον Αύγουστο του 1994 από τη συγχώνευση των Caledonian και Inverness Thistle, μέλη τότε της Highland Football League. Ο νέος σύλλογος έγινε για να μπει στην αναδιάρθρωση της λίγκας το 1994, που περιελάμβανε τέσσερις κατηγορίες των 10 ομάδων. Η Caley Thistle κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στην Third Division μαζί με μια άλλη ομάδα από τα Highlands, τη Ross County. Το όνομα του συλλόγου τροποποιήθηκε σε Inverness Caledonian Thistle το 1996, κατόπιν αιτήματος του Περιφερειακού Συμβουλίου του Inverness Caledonian.
Στη σύντομη ιστορία της η Inverness, έχει καταφέρει όχι μόνο να φτάσει στη μεγάλη κατηγορία, αλλά να κατακτήσει το κύπελλο Σκωτίας το 2015, χρονιά που τερμάτισε στην 3η θέση της Premiership, και να βγει στην Ευρώπη, ενώ έχει παίξει και στον τελικό του League Cup το 2014. Έχει επίσης κατακτήσει το Challenge Cup το 2004, ενώ την ίδια σεζόν έφτασε στα ημιτελικά του κυπέλλου Σκωτίας και πήρε και τον τίτλο της First Division και μαζί την άνοδο για τη μεγάλη κατηγορία. Έχει παίξει σε δύο ακόμα τελικούς Challenge Cup το 2000 και το 2010. Καθόλου άσχημα για τη νεότερη ομάδα των επαγγελματικών κατηγοριών της Σκωτίας, που αυτή τη σεζόν παλεύει για την παραμονή της στην Premiership.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.