Πρόκριση από τα 11 βήματα για τους Accies

Η Hamilton ισοφάρισε στο 87’ με πέναλτι τη Dunfermline (που είχε προηγηθεί στο 24’), για να επικρατήσει τελικά με 3-0 στα πέναλτι (με τον goalkeeper της, Remi Matthews, αν αποκρούει και τα 3 πέναλτι που αντιμετώπισε) και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου Σκωτίας.
Ο Martin Canning έκανε τέσσερις αλλαγές στην ομάδα που κατέβασε το Σάββατο στο East End Park, με τους Dougie Imrie, Gramoz Kurtraj, Craig Watson και Scott McMann να ξεκινούν και τον Γιάννη Σκόνδρα να είναι στον πάγκο (στο 68’ μπήκε στη θέση του Gillespie) . Η Dunfermline είχε μόλις μία αλλαγή από το παιχνίδι του Σαββάτου, με τον Talbot να παίρνει τη θέση του- παίκτη που είχε αντικαταστήσει και στο προηγούμενου ματς- Geggan.
Oι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά με εκτέλεση φάουλ του Daniel Redmond που εξουδετέρωσε ο keeper των Pars,  Sean Murdoch, μόλις στο 2’, αλλά ήταν η Dunfermline αυτή που άνοιξε το σκορ. Σύγχυση σε κόρνερ στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον Ashcroft να πιάνει δύο απανωτές κεφαλιές για να σπρώξει τελικά τη μπάλα στα δίχτυα ο Callum Morris στο 24’.
Οι Accies έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 44’ όταν ο keeper των Pars, Sean Murdoch, δεν συγκράτησε τη μπάλα στο σουτ του Danny Redmond, κατάφερε όμως να την μαζέψει με δεύτερη προσπάθεια. 
Στο 60’ η Dunfermline έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της, όμως οι Paul McMullan και Michael Moffat νικήθηκαν στην ίδια φάση από τον keeper της Hamilton, Remi Matthews. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση κι ήταν ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις των Pars, σε μία από αυτές, στο 71’, ο Nat Wedderburn έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με κεφαλιά του Michael Devlin στο 82’ και σουτ του Eamonn Brophy στο 85’, για να κερδίσουν πέναλτι στο 87’. Ο Callum Morris μάρκαρε αντικανονικά τον Scott McMann στην περιοχή κι ο Rakish Bingham έκανε το 1-1 από τα 11 βήματα στέλνοντας το ματς στην παράταση. Το σκορ δεν άλλαξε κι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 3-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο goalkeeper, Remi Matthews, που απέκρουσε και τα τρία πέναλτι που εκτελέσθηκαν από τους McCabe, Paton και Reilly. Οι Donati, Brophy και Devlin σκόραραν για τους Accies που είχαν κι ένα χαμένο πέναλτι με τον Redmond να στέλνει τη μπάλα άουτ. Η Hamilton θα αντιμετωπίσει τους Rangers στο Ibrox στα προημιτελικά.

HAMILTON ACADEMICAL: Matthews, Devlin, Seaborne (Donati 29), McMann, Watson, MacKinnon, Gillespie (Σκόνδρας 68), Imrie, Redmond, Bingham (Cunningham 114), Kurtaj (Brophy 54). 
DUNFERMLINE ATHLETIC: Murdoch, Martin, Morris, Ashcroft, Talbot, Higginbotham (Cardle 96), Herron, Wedderburn, McMullan (Paton 96), Clark (Reilly 69), Moffat (McCabe 83). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.