Στη 2η θέση οι Dons, 2-0 την Partick Thistle

Ο Jayden Stokley αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή για την Aberdeen ανοίγοντας το σκορ στο 72’, για να κάνει στις καθυστερήσεις το 2-0 ο Ryan Christie. Η Aberdeen είναι στη 2η θέση, έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τους Rangers, αλλά κι ένα ματς στο χέρι.
H Αberdeen κατέβηκε με την ίδια σύνθεση που έχασε δύσκολα 1-0 στο Celtic Park την Τετάρτη, ενώ η Partick Thistle είχε 4 αλλαγές στην ομάδα που έχασε από τη St Johnstone. Οι Mustapha Dumbuya και Danny Devine πήραν τη θέση των Niall Keown και Callum Booth στην άμυνα, ενώ στα χαφ οι Abdul Osman and David Amoo ξεκίνησαν αντί των Chris Erskine και Sean Welsh.
Ανώτερη η Aberdeen κυριάρχησε από το ξεκίνημα  κι έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο 15’ όταν ο Kenny McLean πάνω στον goalkeeper,Tomas Cerny.
Ακολούθησαν κι άλλες ευκαιρίες με τον αμυντικό Ash Taylor να προωθείται σε κόρνερ και να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα ελάχιστα άουτ, τον Kenny McLean να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και τον keeper των Jags, Tomas Cerny, να αποκρούει εντυπωσιακά βολίδα του Graeme Shinnie.
Η Thistle απάντησε στο ξεκίνημα του β’ μέρους με τον Ryan Edwards να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ, όμως οι Dons είχαν το πάνω χέρι, συνέχισαν να πιέζουν κι άνοιξαν το σκορ στο 72’. Ο Niall McGinn εκτέλεσε κόρνερ κι ο Jayden Stockley (που είχε μπει στο 65’), έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Jags άγγιξαν την ισοφάριση στο 79’ όταν ο Ade Azeez έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, όμως η Aberdeen ήταν αυτή που βρήκε ξανά δίχτυα, με τον Ryan Christie να διαμορφώνει στις καθυστερήσεις το τελικό 2-0.
Oι Dons ανέβηκαν στη 2η θέση, έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τους Rangers  κι ένα ματς στο χέρι, ενώ η Partick Thistle έφτασε τα 4 ματς χωρίς να σκοράρει στο πρωτάθλημα και βρέθηκε μόλις δύο βαθμούς πάνω από την προτελευταία Hamilton.
ABERDEEN: Lewis, Logan (Christie 64), Shinnie, Considine, Taylor, Reynolds (Stockley 65), McLean (O'Connor 83), Rooney, McGinn, Jack, Hayes.
PARTICK THISTLE: Cerny, Dumbuya, Lindsay, Osman, Amoo (Erskine 73), Doolan (Azeez 69), Lawless, Barton, Elliott, Devine, Edwards (Nisbet 81).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.