Αυξάνει τα σερί της η Celtic, 2-0 τη Motherwell

Η Celtic νίκησε 2-0 τη Motherwell φτάνοντας τα 31 ματς χωρίς ήττα και τις 21 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ο Μοussa Dembele σημείωσε το πρώτο γκολ στο 34’ (με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος) κι έφτιαξε το δεύτερο που σημείωσε ο James Forrest στο 41.
Στο Celtic Park βρέθηκε και ο Wim Jansen που ως τεχνικός κέρδισε το πρωτάθλημα του 1998 με τη Celtic και ο προπονητής της St Mirren, Jack Ross,  μιας κι η ομάδα του θα αντιμετωπίσει τη Celtic στα προημιτελικά του κυπέλλου.
Ο Jozo Simunovic ξεκίνησε αντί του Erik Sviatchenko στο κέντρο της άμυνας της Celtic, στη μοναδική αλλαγή που έκανε ο Brendan Rodgers στην ομάδα που νίκησε 6-0 την Inverness στο κύπελλο. Τρεις αλλαγές για τη Motherwell στην ομάδα που διασύρθηκε με 7-2 από την Aberdeen, με τους Jack McMillan (που εξέτισε την ποινή του), Craig Clay και Scott McDonald να ξεκινούν αντί των Richard Tait (τιμωρημένος), Elliott Frear και Lee Lucas. Οι Steelmen, θορυβημένοι από τη συντριβή στο προηγούμενο παιχνίδι τους ήταν πολύ συμπαγής στο κέντρο κι αρκετά μαχητικοί. Η Celtic είχε μια προσπάθεια του James Forrest που απέκρουσε ο keeper της Motherwell, Craig Samson, για να φτάσει η μπάλα στον Liam Henderson, που την έστειλε ψηλά άουτ. Τη λύση έδωσε ο Zak Jules κάνοντας πέναλτι σε ένα αδέξιο μαρκάρισμα στον Moussa Dembele. Ο 20χρονος Γάλλος εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ανοίγοντας το σκορ στο 34’, με τη Motherwell να φτάνει κοντά στην ισοφάριση στο 38’ με τον -παλιό μέσο της Celtic- Stephen Pearson να σουτάρει κοντά στο σημείο του πέναλτι, όμως ο goalkeeper Craig Gordon έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση, κρατώντας το προβάδισμα των γηπεδούχων.
Τρία λεπτά αργότερα ο James Forrest έκανε το 2-0, μετά από πάσα του Moussa Dembele, τελειώνοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση.
Η Motherwell θα μπορούσε να μείνει με 10 παίκτες στο 65’ όταν ο Ryan Bowman έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Kieran Tierney, ματώνοντας το γόνατο του 19χρονου μπακ των Bhoys, τη γλύτωσε όμως με κίτρινη κάρτα. Η Celtic δεν έπιασε τη συνηθισμένη της απόδοση, δεν απειλήθηκε όμως στη συνέχεια κι είχε δύο καλές ευκαιρίες με τους Dembele και Scott Sinclair. Το 2-0 βρήκε τους Bhoys στο +27 από την Aberdeen (που αντιμετωπίζει αύριο την Kilmarnock), ενώ η Motherwell έπεσε στην 10η θέση, μόλις 3 βαθμούς πάνω από τη θέση που οδηγεί στα play-off παραμονής.
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney, Bitton (McGregor 83), Brown, Forrest, Henderson (, Armstrong 45), Sinclair, Dembele.
MOTHERWELL: Samson, Hammell, Heneghan, McManus (Jules 5), Moult, Cadden (Bowman 54), Lasley, Clay, McMillan, McDonald, Pearson.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.