«Πολυβόλο» οι Dons, 7-2 τη Motherwell

Με hat-trick του Adam Rooney, η Aberdeen διέσυρε με 7-2 τη Motherwell, (σημειώνοντας 4 γκολ στο πρώτο μέρος) κι είναι μόνης της στη 2η θέση αφήνοντας 3 βαθμούς πίσω τους Rangers.
H Aberdeen είχε μόλις μία αλλαγή από το προηγούμενο παιχνίδι της, με τον Ryan Christie να ξεκινά αντί του τιμωρημένου Graeme Shinnie. Ο αμυντικός Mark Reynolds και ο επιθετικός Niall McGinn -που ήταν αμφίβολοι λόγω τραυματισμού- ήταν στο βασικό σχήμα.
Τρεις αλλαγές για τη Motherwell, με τους Lee Lucas, Elliott Frear και Stephen Pearson να ξεκινούν αντί των Lionel Ainsworth, Zak Jules και Carl McHugh, με τον τελευταία να είναι τιμωρημένος και εκτός αποστολής, όπως και ο Scott McDonald.
Οι Dons ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους,  επίθεση όταν ο Jonny Hayes έστειλε με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα μόλις στο δεύτερο λεπτό της συνάντησης. Tραγική αμυντικά η Motherwell, δεν δέχτηκε άλλο γκολ μέχρι το ημίωρο, για να δεχτεί στη συνέχεια, 3 τέρματα μέσα σε 8 λεπτά. Στο 32’ ο Niall McGinn εκτέλεσε κόρνερ στο πίσω δοκάρι για να κάνει το 2-0 με κεφαλιά ο Andy Considine και δύο λεπτά αργότερα ο Adam Rooney έκανε το 3-0. Ακόμα ένα κόρνερ του Niall McGinn στο 40’ με τον Ryan Christie να κάνει το 4-0 και τους Dons να διψούν για ακόμα περισσότερα τέρματα. Φανερά εκνευρισμένος ο τεχνικός της Motherwell, Mark McGhee αποβλήθηκε στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του να απειλείται με διασυρμό.
Δύσκολη βραδιά και για τον Craig Samson κάτω από τα δοκάρια της Motherwell, ο keeper των φιλοξενούμενων απέκρουσε ένα μακρινό σουτ του Kenny McLean στο δεύτερο μέρος, για να δεχτεί με πέναλτι ένα πέμπτο γκολ. Ο Shay Logan ανατράπηκε στην περιοχή από τον Elliott Frear κι ο Adam Rooney σημείωσε στο 64’ το δεύτερο προσωπικό του γκολ από τα 11 βήματα.
Στο 69’ ο επιθετικός των Dons ολοκλήρωσε το hat-trick κάνοντας το 6-0, μετά από ακόμα ένα κόρνερ του Niall McGinn. Η Motherwell σημείωσε στο 73’ το γκολ της τιμής, με κεφαλιά του Ryan Bowman, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Richard Tait και άστοχη έξοδο του goalkeeper των Dons, Joe Lewis, για να μειώσει ακόμα περισσότερο με τον Stephen Pearson να κάνει το 6-2 στο 82’. Η Aberdeen όμως δεν είχε σταματήσει και ο Peter Pawlett ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 7-2 το επόμενο λεπτό.
Το σκορ δεν άλλαξε, χάρη σε μια εντυπωσιακή επέμβαση του Craig Samson σε σουτ του Ash Taylor που γλύτωσε τη Motherwell από ένα όγδοο γκολ σε μια εφιαλτική βραδιά.
Στον αντίποδα, ήταν μια θριαμβευτική βραδιά για τους Dons που άφησαν τους Rangers 3 βαθμούς πίσω, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο και το συντελεστή τερμάτων. Η βαριά ήττα έστειλε τη Motherwell ακόμα μια θέση πιο κάτω, στη 9η, με την ισόβαθμη της Ross County να έχει πια καλύτερο συντελεστή τερμάτων.
ABERDEEN: Lewis, Logan, Taylor, Reynolds, Considine, Hayes, Jack, McLean, McGinn (Pawlett 72), Christie (Storey 80), Rooney (Stockley 71).
MOTHERWELL: Samson, Tait, Heneghan, McManus, Hammell, Frear (Clay 67), Lasley, Lucas (Bowman 45), Pearson, Cadden, Moult. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.