Ζορίστηκε ξανά η Celtic, 2-1 στο Dundee

H Celtic έκανε το 3 στα 3 επί της Dundee αυτή τη σεζόν και σήμερα όμως νίκησε με ένα γκολ διαφορά, 2-1, τους Dark Blues, με τους γηπεδούχους να κάνουν ότι μπορούν για να ζορίσουν τους πρωταθλητές

Δύο αλλαγές έκανε ο Paul Hartley στην ενδεκάδα που είχε κατεβάσει πριν μια βδομάδα,  με τον Kevin Gomis να παίρνει τη θέση του Kostadin Gadzhalov στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο μέσος Tom Hateley ξεκίνησε αντί του νεαρού επιθετικού, Craig Wighton.
Δύο αλλαγές και στην ενδεκάδα που είχε παρατάξει ο Brendan Rodgers στο ντέρμπι με τους Rangers. O Jozo Simunovic αντικατέστησε τον Erik Sviatchenko στο κέντρο της άμυνας και ο Callum McGregor (που έφτασε τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Celtic) ξεκίνησε στα χαφ αντί του Nir Bitton. Πριν τη σέντρα έγινε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θρύλου της Celtic, Tommy Gemmell, που έχει φορέσει και τη φανέλα της Dundee.
H Dundee με πολλούς παίκτες στο κέντρο και πίσω από τη μπάλα έβαλε δύσκολα στη Celtic, που είχε την καθολική υπεροχή, αλλά δεν μπορούσε να κάνει την κλασική ευκαιρία. Στο 45’ κατάφερε να απειλήσει αισθητά με την κεφαλιά του Dedryck Boyata, όμως ο Paul McGowan με νέα κεφαλιά έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, κι ενώ όλα έδειχναν ότι δεν θα είχαμε σκορ στο πρώτο μέρος, η Celtic έκανε το 0-1.
Ήταν ο Jozo Simunovic που έπιασε το γυριστό σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει στον αμυντικό της Dundee, Kevin Gomis, πριν καταλήξει στα δίχτα. Το γκολ χρεώθηκε στον Kροάτη αμυντικό της Celtic -που συνδύασε ιδανικά την επιστροφή του στο βασικό σχήμα- κι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Bhoys μπροστά στο σκορ.  
Στο 51’ φάνηκε ότι κρίθηκε το ματς, όταν ο James Forrest μετά από μια εντυπωσιακή ενέργεια έβγαλε τη σέντρα κι ο Stuart Armstrong έκανε με κεφαλιά το 0-2 για τους πρωταθλητές. 12 γκολ φέτος για τον μέσο της Celtic που κλήθηκε ξανά στην εθνική Σκωτίας.
Ο -προπονητής του μήνα για το Φλεβάρη στη Σκωτία - Paul Hartley, έβγαλε τον μέσο James Vincent ρίχνοντας στη θέση του τον επιθετικό Craig Wighton πριν το ημίωρο, αλλάζοντας σε ένα 4-4-2. Το ματς άνοιξε με τους γηπεδούχους να βγαίνουν μπροστά, αλλά ήταν η δεύτερη αλλαγή του Hartley που άναψε το ματς. Ο Faissal El Bakhtaoui μπήκε στη θέση του Henrik Ojamaa στο 74’ και στο 76’ έκανε το 1-2 με ένα εντυπωσιακό γκολ. Ο El Bakhtaoui έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, προχώρησε, και με ένα ασύλληπτο ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Gordon βάζοντας ξανά τη Dundee στο ματς. Ο Rodgers έριξε στο 83’ τον Erik Sviatchenko στη θέση του Scott Sinclair παίζοντας με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, για να απορροφήσει την πίεση των γηπεδούχων κι η Celtic έφυγε με τους 3 βαθούς δυσκολότερα απ’ ότι θα περίμενε. 
Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Rodgers που ανέβασε το αήττητο της στα 36 ματς, ενώ η Dundee. παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της, γνώρισε την τρίτη σερί ήττα της και παρέμεινε στο -4 από την πρώτη εξάδα.
DUNDEE: Bain, Holt, Vincent (Wighton 59), O'Dea, Hateley (Ross 68), O'Hara, McGowan, Haber, Ojamaa (El Bakhtaoui 74), Kerr, Gomis.
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney, Brown, McGregor (Kouassi 68), Armstrong, Forrest (Roberts 71), Sinclair (Sviatchenko 83), Dembele.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.