Η Dundee Utd το Challenge Cup, 2-1 τη St Mirren

Χάρη στα γκολ των Andreu στο 37’ και Mikkelsen στο 75’ η Dundee Utd επικράτησε 2-1 της St Mirren, μπροστά σε 10.089 θεατές στο Fir Park και κατέκτησε το Challenge Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η St Mirren, που είχε ισοφαρίσει στο 38’ με τον Loy, είχε δοκάρι κι έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.
O Ray McKinnon έκανε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει στο τελευταίο ματς της Dundee Utd, με τους Charlie Telfer, Ali Coote (ντεμπούτο για τον 18χρονο) και Nick Van der Velden να παίρνουν τη θέση των Lewis Toshney, Thomas Mikkelsen και Frank van der Struijk.
Η St Mirren είχε μόνο μία αλλαγή, κι αυτή αναγκαστική, με τον επιθετικό John Sutton, να ξεκινά στη θέση του Cammy Smith που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.
Καλύτερη η St Mirren έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο 19’ όταν ο Lewis Morgan έπιασε το συρτό σουτ κι ο Rory Loy άλλαξε την πορεία της μπάλας στέλνοντας τη στο δοκάρι.
Στο 23’ ο Lewis Morgan βρέθηκε απέναντι από τον Cammy Bell αλλά σούταρε πάνω στον goalkeeper της Dundee Utd, με τους Tangerines να έχουν να επιδείξουν μόνο ένα σουτ του -δανεικού από τη Norwich City- Tony Andreu που έφυγε άουτ. Η St Mirren έχασε ακόμα μια ευκαιρία να πρηγηθεί στο 34’ όταν ο Kyle Magennis νικήθηκε από μια εκπληκτική επέμβαση του goalkeeper Cammy Bell και δύο λεπτά αργότερα βρέθηκε πίσω στο σκορ.
Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Tony Andreu έπιασε μια ασύλληπτη βολίδα στο 36’ ανοίγοντας το σκορ, όμως η St Mirren ισοφάρισε στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Rory Loy. Οι Buddies έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όμως η κεφαλιά του Gary McKenzie, σε εκτέλεση κόρνερ του Stevie Mallan corner, έφυγε άουτ
Η St Mirren έδειχνε καλύτερη και στο β’ μέρος, όμως η Dundee Utd ήταν αυτή που σκόραρε ξανά. Ο Simon Murray έστειλε μια σέντρα στην περιοχή των Buddies κι ο Thomas Mikkelsen (που είχε μπει στο 58’ στο ματς) έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα στο 75’.
Η St Mirren βγήκε πολύ μπροστά κι η Dundee Utd βρήκε χώρους στο τελευταίο δεκάλπετο κι έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ. Στο 87’ ο Tony Andreu έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά στον Ali Coote, όμως ο νεαρός μέσος έστειλε τη μπάλα άουτ ενώ στο 89’ βρέθηκε απέναντι στον Billy O'Brien για να νικηθεί από τον keeper της St Mirren. Στο 90’ ήταν η σειρά του Alex Nicholls να χάσει ακόμα μια ευκαιρία στην κόντρα για τη Dundee Utd που δε χρειάστηκε τελικά το τρίτο γκολ.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Tangerines να σηκώνουν το πρώτο Challenge Cup της ιστορίας τους, έγιναν η 16η ομάδα που κερδίζει το τρόπαιο, ενώ για τέταρτη σερί σεζόν μια ομάδα κατακτά για πρώτη φορά το Challenge Cup.
Ρεβάνς και για τον τεχνικό της United, Ray McKinnon, που είχε χάσει το τρόπαιο ως ποδοσφαιριστής, το 1996 όταν οι Tangerines έχασαν στα πέναλτι από τη Stenhousemuir.
DUNDEE UNITED: Bell, Murdoch, Edjenguele, Durnan, Robson, Telfer, Flood, Coote (Donaldson 89), Andreu, Van der Velden (Mikkelsen 58), Murray (Nicholls 80).
ST MIRREN: O'Brien, Irvine, MacKenzie, Baird, Eckersley, Magennis (O'Keefe 84), Mallan, McGinn, Morgan, Loy, Sutton. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.