Άλμα ανόδου για Hibs, 1-0 στο Tannadice

H Ηibernian νίκησε 1-0 τη Dundee Utd σε ένα σκληρό ματς με δύο αποβολές (μία για κάθε ομάδα) κι είναι αγκαλιά με τον τίτλο της Championship και την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Δίκαιη νίκη για την ομάδα του Lennon, πρώτη ήττα στο Tannadice φέτος για τη United, που είδε το αήττητο της έδρας της να χάνεται στο κρισιμότερο ματς.
O τεχνικός της Dundee United, Ray McKinnon, έκανε 3 αλλαγές από το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του, με τον αμυντικό, Lewis Toshney, τον μέσο, Alex Nicholls και τον επιθετικό, Simon Murray, να ξεκινούν στη θέση των μέσων Charlie Telfer και Nick van der Velden και του επιθετικού, Thomas Mikkelsen.
Ο Darren McGregor επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας των Hibs, έχοντας εκτίσει την ποινή του, με τον Jordan Forster να μένει εκτός ενδεκάδας.
Η Dundee Utd ξεκίνησε με ενθουσιασμό, όμως η Hibernian πήρε τον έλεγχο κι άρχισε να κάνει φάσεις, με πλέον ενδεικτική αυτή στο 12’, όταν ο Jason Cummings προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Cammy Bell, όμως ο goalkeeper των γηπεδούχων κατάφερε να αποκρούσει. Στο 31’ ο Lewis Toshney καταδίκασε τους γηπεδούχους, αλλάζοντας τις ισορροπίες της αναμέτρησης. Ο ψηλός αμυντικός της Dundee Utd είχε ήδη κιτρινιστεί μετρώντας δύο άγαρμπα φάουλ πάνω στον Andrew Shinnie, όταν έκανε ένα τρίτο στον ίδιο παίκτη, που συνοδεύτηκε δίκαια από δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες και 7 λεπτά αργότερα οι Hibs εκμεταλλεύθηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Andrew Shinnie βρήκε με έξοχη πάσα τον Jason Cummings, που έπιασε μια βολίδα έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Bell. Ήταν το 20ο γκολ αυτή τη σεζόν για τον κυνηγό των Hibs που θα μπορούσε να κερδίσει και πέναλτι στο 44’ όταν ανατράπηκε στην περιοχή από τον William Edjenguele, όμως ο διαιτητής Don Robertson δεν καταλόγισε την παράβαση.
Το ματς έγινε πολύ σκληρό στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να παίρνουν κάρτες παίζοντας σκληρά και τη Hibernian να ψάχνει το δεύτερο γκολ. Οι Hibs έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 65’ με τον Martin Boyle να στέλνει τη μπάλα άουτ και μια ακόμα μεγαλύτερη -διπλή ευκαιρία- στο 68’, με τους Andrew Shinnie και Jason Cummings να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.
Στη συνέχεια ο σκόρερ των Hibs έκανε το απρόβλεπτο, παίρνοντας δύο κίτρινες μέσα σε 3 λεπτά. Η πρώτη ήταν στο 71’ όταν πέταξε θυμωμένος τη μπάλα επειδή υποδείχθηκε σε θέση offside κι η δεύτερη, ακόμα πιο ανόητη, στο 74’ όταν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το …χέρι σε σέντρα του David Gray. Η αποβολή του Jason Cummings αποκατέστησε την αριθμητική ισορροπία, όμως οι Hibs ήταν αυτοί που συνέχιζαν να ψάχνουν το δεύτερο γκολ και στο 79’ ο keeper της United, Cammy Bell, χρειάστηκε να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση για να διώξει τη βολίδα του Andrew Shinnie. Oι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μεταφέρουν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή χωρίς αποτέλεσμα, η Hibernian πήρε τελικά μια δίκαιη νίκη κι έκανε ένα τεράστιο βήμα για την άνοδο, αφήνοντας 10 βαθμούς πίσω της τη Dundee Utd και 9 τη Falkirk, με τους Bairns πάντως να έχουν δύο ματς στο χέρι.

DUNDEE UNITED: Bell, Dixon, Durnan, Fraser (Van der Velden 84), Toshney, Edjenguelle, Murray, Flood, Van der Struijk, Nicholls, Andreu (Mikkelsen 63).
HΙΒERNIAN: Marciano, Gray, McGregor, Ambrose, Stevenson, Bartley (Fyvie 68), McGinn, Shinnie, Boyle (Forster 87), Holt (Keatings 79), Cummings.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.