Γερά στη 2η θέση οι Dons, 2-1 τη St Johnstone

Η Aberdeen πέρασε νικηφόρα από το Perth, επικρατώντας 2-1 της St Johnstone και διατήρησε τη διαφορά των 9 βαθμών που τη χωρίζει από τους δεύτερους Rangers.
Δύο αλλαγές είχαν οι Saints από το προηγούμενο παιχνίδι τους, με τον Ricky Foster να επιστρέφει στο δεξί άκρο της άμυνας, έχοντας εκτίσει την ποινή του και να παίρνει τη θέση του Clive Smith, ενώ ο μέσος David Wotherspoon ξεκίνησε αντί του επιθετικού Graham Cummins που ήταν τιμωρημένος.
Μία αλλαγή για την Aberdeen με τον Ryan Christie να παίρνει τη θέση του Niall McGinn, ενώ στην αποστολή επέστρεψε ύστερα από καιρό ο Mark Reynolds.
Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με μαύρα περιβραχιόνια τιμώντας τη μνήμη της θρυλικής Aggie Moffat που υπηρέτησε για 30 συναπτά έτη το σύλλογο.
Οι Dons προηγήθηκαν στο 19’με τον Ryan Christie που μπήκε στην περιοχή και έστειλε με δυνατό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Alan Mannus που τη βρήκε με τα ακροδάχτυλα αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ. Στο 32’ ο Jonny Hayes έβγαλε τη σέντρα κι ο Tam Scobbie στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του διπλασιάζοντας τα τέρματα της Aberdeen.
Oι Saints ξαναμπήκαν στο ματς με το ξεκίνημα του β’ μέρους, όταν ο Steven MacLean ανατράπηκε στην περιοχή από τον Anthony O'Connor κι ο Danny Swanson εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 48’. Στο 56’ ο Swanson έπαιξε εξαιρετικά το 1-2 με τον David Wotherspoon αλλά το σουτ του δε βρήκε εστία, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν την ισοφάριση. Η Aberdeen όμως αμύνθηκε εξαιρετικά, το κέντρο της ήταν συμπαγές κι απορρόφησε την πίεση για να πάρει μια πολύτιμη νίκη, που της εξασφάλιση θέση στην πρώτη τριάδα κι ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι Dons κρατούν γερά τη 2η θέση, έχοντας διαφορά 9 βαθμών από τους Rangers και τους περιμένει τώρα ο ημιτελικός του κυπέλλου με την Hibernian το Σάββατο.
Οι Saints έμειναν στο +4 από την 5η Hearts και δείχνουν ικανοί να παραμείνουν στην τετράδα.
ST JOHNSTONE: Mannus, Easton, Shaughnessy, Foster, Scobbie, Alston (Swanson 37), Wotherspoon, Coulson (Thomson 70), Paton, Craig (Davidson 65), MacLean. 
ABERDEEN: Lewis, Logan, Taylor, O'Connor, Considine, Shinnie, Jack, McLean, Christie (Pawlett, 78) Hayes (Stockley 90+1), Rooney.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.