Αυτός ήταν ημι-τελικός, η Aberdeen 3-2 τους Hibs

Σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό η Aberdeen επικράτησε 3-2 της Hibernian και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Σκωτίας. Οι Dons προηγήθηκαν στα πρώτα 13 δευτερόλεπτα, έκαναν το 2-0 στο 25’, με τους Hibs να φέρνουν το ματς στα ίσα στο 60! Στο 84’ το 3-2 με τη Hibernian να αγγίζει την ισοφάριση στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του ..goalkeeper, σε ένα από τους καλύτερους ημιτελικούς των τελευταίων χρόνων. Ένα ματς που άξιζε να είναι ο τελικός της διοργάνωσης.

Oι Dons έκαναν το ιδανικό ξεκίνημα ανοίγοντας το σκορ στα πρώτα 13 δευτερόλεπτα. Ένα λάθος του αρχηγού των Hibs, Darren McGregor, έδωσε τη δυνατότητα στον Adam Rooney να πετύχει ένα εύκολο γκολ, ανοίγοντας το σκορ.
Στο 25’ η άμυνα της Hibernian έκανε ακόμα ένα χειρότερο λάθος, με τον Ryan Christie να εκτελεί φάουλ στέλνοντας τη μπάλα προς το πρώτο δοκάρι και τον keeper της Hibernian, Ofir Marciano να πιάνει αέρα βλέποντας τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. 2-0 για τους Dons, με τον Neil Lennon να αντιδρά, άμεσα ρίχνοντας στο 34’ στο ματς τον Grant Holt. Ένα λεπτό αργότερα ο Martin Boyle χόρεψε την άμυνα της Aberdeen κι έβγαλε τη σέντρα στην περιοχή. Εκεί ο Holt σηκώθηκε πάνω από την άμυνα των Dons και με μια φοβερή κεφαλιά μειώνει σε 2-1. «Χρυσή αλλαγή» για τον Lennon που είχε και συνέχεια στο δεύτερο μέρος. Αυτή τη φορά ο Grant Holt έβγαλε μια εξαιρετική πάσα στον Dylan McGeouch που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Joe Lewis. 2-2 στο 60’ σε έναν φοβερό ημιτελικό. Με την αγωνία στο κατακόρυφο, οι Hibs φάνηκε να είναι πιο απειλητικοί, με την αναμέτρηση να οδεύει προς την παράταση όταν η Aberdeen προηγήθηκε ξανά στο 84’. Ήταν ένα τυχερό γκολ με τον Johny Hayes να πιάνει ένα συρτό σουτ έξω από την περιοχή και τον Darren McGregor να παρεμβαίνει αλλάζοντας την πορεία της μπάλας που αντί για την αγκαλιά του Marciano κατέληξε στην άλλη γωνία. 2-3 με τον McGregor να είναι πάλι ο μοιραίος παίκτης, παρότι το γκολ χρεώθηκε στον Ηayes. Οι καθυστερήσεις επιφύλασσαν ακόμα μία μεγάλη φάση. Σε εκτέλεση κόρνερ των Hibs ο keeper τους, Ofir Marciano, που είχε προωθηθεί έπιασε μια δυνατή κεφαλιά για να μπλοκάρει εντυπωσιακά ο Joe Lewis, στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο συναρπαστικός ημιτελικός τελείωσε, οι Hibs πλήρωσαν τα φτηνά γκολ που δέχτηκαν κι η Aberdeen βρέθηκε ξανά στον τελικό του Hampden για να διεκδικήσει αυτή τη φορά το κύπελλο Σκωτίας.

HIBERNIAN: Marciano, Gray, McGregor, Ambrose (Graham 88), Stevenson, Boyle, McGinn, Bartley, Fyvie (Holt 34), McGeouch (Shinnie 63), Cummings.
ABERDEEN: Lewis, Logan, , Considine, Taylor, Reynolds (McGinn 69), McLean, Christie (O'Connor 59), Rooney, Hayes, Jack. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.