Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών η Buckie Thistle

Η Buckie Thistle που διεκδικεί τον τίτλο στη Highland League κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών, επειδή είχε στην αποστολή της παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.
Ο Callum Murray δεν έπαιξε, αλλά ήταν στον πάγκο στο 0-0 της Buckie squad that drew 0-0 με τη Formartine United το Σάββατο και την Πέμπτη θα συνεδριάσει επιτροπή της Highland League για το θέμα. Ο Murray είχε δοθεί δανεικός στην Deveronvale αλλά η Buckie διέκοψε το δανεισμό του γιατί είχε αρκετούς τραυματίες κι ο παίκτης βρέθηκε στον πάγκο της.
Η ομάδα του Moray κατακτά τον τίτλο αυτό Σάββατο αν νικήσει την ουραγό Strathspey Thistle και θα μπορέσει μετά να διεκδικήσει την άνοδο της στις επιαγγλεματικές κατηγορίες και συγκεκριμένα στη League Two. Oι πρωταθλήτριες των Highland και Lowland Leagues παίζουν play-off κι αυτή που θα επικρατήσει θα αντιμετωπίσει την ουραγό της League Two στην τελικό των play-off final για μια θέση στην τελευταία επαγγελματική κατηγορία της Σκωτίας.
Αν η Buckie βρεθεί ένοχη τότε θα πληρώσει πρόστιμο 500 λιρών και θα της αφαιρεθούν τρεις βαθμό, με το σύλλογο να τονίσει ότι δεν έκανε καμία παράβαση αφού ο Murray δεν έπαιξε.
Το αν έχει γίνει παράβαση ή όχι θα φανεί από το πώς θα ερμηνευτεί ο κανονισμός 8.9.6 που αφορά την εγγραφή παικτών στο ρόστερ.
Τη σεζόν 1992-1993 η Elgin City είχε κατακτήσει την Highland League αλλά της αφιαρέθηκε ο τίτλος όταν ανακαλύφθηκε ότι χρησιμοποίησε παίκτες που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.