Oι οπαδοί της Ayr United σχεδιάζουν το νέο σήμα της

Το σήμα της Ayr Utd, που χρησιμοποιείται από το 1957, πρόκειται να αλλάξει αλλιώς η ομάδα θα υποστεί νομικές κυρώσεις από την επίσημη αρχή που αφορά οικόσημα και εμβλήματα. Η ομάδα της σκωτσέζικης Championship ακολουθεί αναγκαστικά τα βήματα της Airdrieonians, που υποχρεώθηκε να αλλάξει το σήμα της μετά από αντιπαράθεση με τον εραλδικό νόμο το 2015. Ο νόμος αυτός βρίσκεται σε ισχύ από το 1672 και απαγορεύει τη χρήση ασπίδας σε εμβλήματα, με τον Donald Trump αλλά και την αυτοκινητοβιομηχανία Porsche να έχουν χάσει στο παρελθόν στην αντιπαράθεση τους με το συγκεκριμένο νόμο.
Η Ayr Utd είναι υποχρεωμένη να αποσύρει το σήμα της μέχρι τις 30 Ιουνίου κι έχει καιρό τώρα αναθέσει στους οπαδούς της να δημιουργήσουν το νέο της έμβλημα.
Με την καταλυτική ημερομηνία να πλησιάζει όλοι στο Somerset Park, περιμένουν να δουν ποιο θα είναι τελικά το νέο σήμα, με τον εμπορικό υπεύθυνο της Ayr, Graeme Miller, να σημειώνει: «Mετατρέψαμε κάτι αρνητικό σε κάτι θετικό, κανείς δεν θέλει να χάσει το σήμα της ομάδας αλλά δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάποιον να σχεδιάσει ένα έμβλημα που μπορεί να είναι το σήμα της Ayr United για τα επόμενα 100 χρόνια, να γίνει μέρος της ιστορίας της ομάδας.»
Πολλές είναι οι δημιουργίες που έχουν φτάσει στην Ayr τους τελευταίους μήνες, ενώ μέχρι και ο γνωστός Σκωτσέζος ποιητής Robert Burns υπάρχει σε μία από αυτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.