Ψυχωμένοι Staggies, 2-1 τη Dundee

Παρότι βρέθηκε με 10 παίκτες στο 81’ η Ross County, νίκησε στην εκπνοή με 2-1 τη Dundee, βάζοντας τους Dark Blues στη μάχη της παραμονής, ενώ τους ξεπέρασε και στη βαθμολογία.
O μέσος Tim Chow επέστρεψε (σκοράροντας μάλιστα) στην ενδεκάδα της Ross County, έχοντας εκτίσει την ποινή του, με τους Jim O'Brien και Michael Gardyne να είναι οι άλλες δύο αλλαγές στο βασικό σχήμα, από το τελευταίο ματς των γηπεδούχων, παίρνοντας τη θέση των Jay McEveley, Christopher Routis και Alex Schalk.
Τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα της Dundee που διασύρθηκε με 7-0 από την Aberdeen. O επιθετικός Marcus Haber πήρε τη θέση του τραυματία Faissal El-Bakhtaoui και οι Danny Williams και Henrik Ojamaa ξεκίνησαν αντί των Tom Hateley και Nick Ross.
Η County κατάφερε να προηγηθεί στο 7’, όταν ο Jim O'Brien τροφοδότησε τον Liam Boyce κι ο επιθετικός των γηπεδούχων, παρότι είχε τρεις αμυντικούς πάνω του, έβγαλε τη σέντρα για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο Tim Chow. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τον Craig Curran κι ήταν άτυχοι, μιας και χρειάστηκε να κάνουν δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο μέρος χάνοντας τους Martin Woods και Andrew Davies. Η Dundee έφερε το ματς στα ίσα στο 45’. Ο Marcus Fraser έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα στον Henrik Ojamaa στην περιοχή κι ο διαιτητής, John Beaton, καταλόγισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε στο γκολ ο αρχηγός της Dundee, Darren O'Dea. Oι Staggies παραλίγο να ξαναπάρουν το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με κεφαλιά του Liam Boyce, όμως ο keeper της Dundee, Scott Bain, απέκρουσε στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.
Ο Boyce είχε ακόμα μια επικίνδυνη κεφαλιά που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ στο 57’ με την County να πιέζει και να χάνει αρκετές ευκαιρίες.
Oι γηπεδούχοι έμειναν με 10 πάικτες στο 81’ όταν Jim O'Brien δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για «θέατρο» όταν βρέθηκε στο έδαφος σε διεκδίκηση με τον Kevin Holt.
Φάνηκε να είναι η χαριστική βολή για την County, που δεν πτοήθηκε όμως και κερδισε πέναλτι στο 89’ με τον Michael Gardyne να ανατρέπεται από τον Cammy Kerr. Ο Liam Boyce το εκτέλεσε εύστοχα στο 90’ κάνοντας το 2-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. H Dundee ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες κι αυτή όταν δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 92’ ο Danny Williams.
Ήταν μόλις η δεύτερη νίκη στις 10 τελευταίες αγωνιστικές για τη Ross County, που ξεπέρασε στη βαθμολογία τη Dundee. Πέμπτη σερί ήττα για τους Dark Blues του Paul Hartley που βρέθηκαν για τα καλά στη μάχη της παραμονής.
ROSS COUNTY: Fox, Davies (McEveley 34, Tumilty 79), Boyce, Naismith, Chow, Woods (Routis 26), Van der Weg, Curran, O'Brien, Fraser, Gardyne.
DUNDEE: Bain, Holt, Vincent, O'Dea, Williams, O'Hara, McGowan, Haber, Ojamaa (Wighton 61), Kerr, Gomis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.