Στους 100 βαθμούς η αήττητη Celtic, 3-1 στο Pittodrie

Σε ένα απίστευτο ματς με 4 γκολ στα πρώτα 12 λεπτά, η Celtic νίκησε 3-1 στο Pittodrie την Aberdeen, φτάνοντας τους 100 βαθμούς και έφτασε τα 44 ματς χωρίς ήττα από την αρχή της σεζόν.
Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν 3-0 στο 11’ χάρη στα γκολ των Boyata στο 3’, Αrmstrong στο 8’ και Griffiths στο 11’ για να μειώσει στο 12’ με τον Hayes η μαχητική Aberdeen σε ένα απίστευτο πρώτο μέρος.
Ο Jayden Stockely ξεκίνησε στη θέση του Adam Rooney για την ομάδα του Derek McInnes, με τον Brendan Rodgers να επαναφέρει τους Scott Sinclair, Mikael Lustig και Callum McGregor στο βασικό σχήμα.
Η Celtic μπήκε φουριόζα και μόλις στο 2’ ο Patrick Roberts μπήκε στην περιοχή από πλάγια και πλάσαρε τον keeper, Joe Lewis, που απέκρουσε -κλείνοντας τη γνωνία του- σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Leigh Griffiths κι ο Dedryck Boyata με κεφαλιά έκανε το 0-1 για τη Celtic στο 3’. Πέντε λεπτά αργότερα ο Leigh Griffiths με μια εξαιρετική κίνηση ελευθερώθηκε κι έβγαλε την πάσα στον Callum McGregor, το σουτ του οποίου αποκρούστηκε, για να έρθει ο Stuart Armstrong με βολίδα και να κάνει το 0-2. 0-3 στο 11’ με τον Leigh Griffiths να πιάνει το σουτ έξω από τον περιοχή, τον Joe Lewis να μην αποκρούει όπως θα ήθελε και τον Derek McInnes να μην πιστεύει στα μάτια του.
Μερίδα οπαδών της Aberdeen άρχισε να κινείται προς την έξοδο, όμως άλλαξαν γνώμη ένα λεπτό αργότερα όταν η ομάδα τους έκανε το 1-3. Ήταν ο Jonny Hayes που με ένα φαλτσαριστό σουτ σημείωσε ένα εντυπωσιακό γκολ βάζοντας ξανά τους Dons στο ματς. Η Aberdeen αναθάρρισε και έφτασε κοντά σε ένα ακόμα γκολ στο 34’ με τον keeper των Bhoys, Craig Gordon, να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Niall McGinn. Ο ίδιος ο McGinn εκτέλεσε το κόρνερ, για να στείλει ο Ash Taylor με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Στο 44’ ο Jonny Hayes πρόλαβε με τάκλιν της τελευταίας στιγμής τον Scott Sinclair, που ετοιμαζόταν να πλασάρει, κι ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Dedryck Boyata έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, με τη Celtic να αγγίζει το τέταρτο γκολ. 1-3 στο ημίχρονο με το σκορ να αδικεί τις προσπάθειες των δύο ομάδων που δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες.
Όπως αναμενόταν η Aberdeen μπήκε δυνατά στο β’ μέρος κι έφτασε κοντά στο γκολ στο 51’, με τον Graeme Shinnie να τσιμπά τη μπάλα -πριν την πιάσει ο Craig Gordon- σε μια δύσκολη φάση που θα μπορούσε να κερδίσει πέναλτι, όμως ο διαιτητής Steven McLean δεν καταλόγισε την ποινή. Με τους Dons να πιέζουν ο Rodgers πέρασε τον Nir Bitton στη θέση του Tom Rogic, σε μια επιτακτική αλλαγή για να συνεφέρει το κέντρο της ομάδας του. Κι όντως το κέντρο των Bhoys κατάφερε να απορροφήσει μεγάλο μέρος της πίεσης των Dons, που δεν σταμάτησαν να ψάχνουν το γκολ. Δεν τα κατάφεραν έχοντας σαν τελευταία καλή στιγμή τη μονοκόμματη βολίδα του Niall McGinn που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Η Celtic είναι ακόμα αήττητη, έφτασε τους 100 βαθμούς -30 μπροστά από τη 2η  Aberdeen- και τα 99 γκολ στο πρωτάθλημα. Οι Dons μπορούν να νοιώθουν περήφανοι για την αντίδραση τους, η μαχητικότητα τους υπόσχεται έναν ωραίο τελικό, με τη διαφορά της Celtic από τις υπόλοιπες ομάδες να φαντάζει χαώδης.

ABERDEEN: Lewis, Taylor, Reynolds (Wright, 89), O'Connor, Logan, McLean, Shinnie, Considine, McGinn (Campbell 90+2), Hayes, Stockley. 
CELTIC: Gordon, Lustig (Sviatchenko 78), Simunovic, Boyata, Tierney, Armstrong, Rogic (Bitton 56), Roberts, McGregor, Sinclair, Griffiths (Forrest 71)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.