Aitken: «Ανεπανάληπτο το έπος του 67»


Η Celtic γιόρταζε χθες τα 50 χρόνια από την κατάκτηση του κυπέλλου πρωταθλητριών του 67, από τους θρυλικούς Lisbon Lions κι ο παλιός αρχηγός της, Roy Aitken, ήταν μεταξύ των επίσημων καλεσμένων.
«Είναι σημείο αναφοράς για όλες τις ομάδες μετά το 1967. δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγίνει κάτι τέτοιο, αν αναλογιστεί κανείς τους παίκτες που ήταν τότε εδώ. Ότι χρειάζεται να έχει ένας ποδοσφαιριστής το είχαν» δήλωσε ο παλιός αρχηγός των Bhoys που είναι τέταρτος σε συμμετοχές στην ιστορία της Celtic.
«Η αρκούδα» όπως ήταν το παρατσούκλι του αμυντικού μέσου των Bhoys όταν έπαιζε αναφέρθηκε και στη γνωριμία του με τους Lisbon Lions λέγοντας: «Όταν πήγα στην ομάδα ήμουν 16-17, από το Ardrossan, ο Bobby (σ.σ. Lennox) ήταν από το Saltcoats, κι ήταν ο μέντορας μου τα πρώτα χρόνια. Μου έδειξε τι σημαίνει να είσαι παίκτης της Celtic, με καθοδήγησε και μου έδωσε ότι χρειαζόμουν. Του χρωστάω πολλά κι είναι τεράστιο που είμαι εδώ για γιορτάσω με τους άλλους οπαδούς και την ομάδα. Οι Lisbon Lions είναι πάντα το πρότυπο μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.