Ρεκόρ συνέχεια για Celtic, 5-0 τους Jags

Η Celtic νίκησε 5-0 την Partick Thistle στο Firhill, φτάνοντας τα 104 γκολ στο πρωτάθλημα, τους 103 βαθμούς και τις 33 νίκες (ποσοστά με τα οποία τελείωσε τη σεζόν 2001/02) κι ανέβασε το αήττητο της στα 45 ματς.
Oι γηπεδούχοι είχαν τρεις αλλαγές στην ενδκάδα που ξεκίνησε στο ματς με τη St Johnstone, με τους David Amoo, Chris Erskine και Steven Lawless να παίρνουν τη θέση των Niall Keown, Ryan Edwards και Ade Azeez.
Πέντε αλλαγές έκανε ο Brendan Rodgers στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο Aberdeen την περασμένη Παρακευή, με τους Cristian Gamboa, Emilio Izaguirre, Erik Sviatchenko, Scott Brown και James Forrest να αντικαθιστούν τους Mikael Lustig, Jozo Simunovic, Kieran Tierney, Stuart Armstrong και Scott Sinclair.
Η Celtic δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης χάνοντας τρεις ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο goalkeeper των Jags, Tomas Cerny, απέκρουσε τη βολίδα του James Forrest στο 3’ και το φαλτσαριστό σουτ του Patrick Roberts στο 9’, ενώ στο 10’ ο Callum McGregor έστειλε από καλή θέση τη μπάλα άουτ. Στο 16’ μετά από συνδυασμό των Patrick Roberts και James Forrest η μπάλα έφτασε στον Emilio Izaguirre που την έστειλε στο αριστερό δοκάρι, με τη Celtic να επιτίθεται συνεχώς. Ένα λεπτό αργότερα Callum Booth ανέτρεψε τον Patrick Roberts και το πέναλτι εκτέλεσε ο Leigh Griffiths ανοίγοντας το σκορ στο 18’. Αυτό ήταν και το 100ο τέρμα της Celtic στο πρωτάθλημα, για να έρθει το επόμενο στο 26’
Ο Leigh Griffiths έγινε δημιουργός, μπήκε από τα αριστερά αποφεύγοντας -όλη σχεδόν- την άμυνα των γηπεδούχων για να κάνει τη συρτή σέντρα και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή ο Tom Rogic. Στο 30’ ο Tomas Cerny έκανε ακόμα μία απόκρουση σταματώντας τον Callum McGregor και στο 37’ ήρθε η Partick Thistle είχε τη μόνη της καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, όταν η κεφαλιά του Liam Lindsay κατέληξε χωρίς προβλήματα στην αγκαλιά του goalkeeper των Bhoys, Craig Gordon
Στο 41’ ο Patrick Roberts με αριστερή βολίδα έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Cerny κάνοντας το 0-3, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος. Ήταν το 10ο φετινό γκολ του -δανεικού από τη Manchester City- μεσοεπιθετικού που άκουσε το όνομα του ρυθμικά από τους φίλους των Bhoys που βρέθηκαν στο Firhill.
Στο 49’ ο Leigh Griffiths έστειλε τη μπάλα ελάχιστα και το ίδιο έκανε και ο Callum McGregor στο 60’ με τη Celtic, παρότι κατέβασε ταχύτητα στο β’ μέρος, να έχει την κατοχή και να συνεχίσει να κάνει φάσεις.
Έφτασε πολύ κοντά σε ένα τέταρτο γκολ στο 73’, όταν ο Patrick Roberts έβγλαλε σέντρα κι ο Scott Sinclair έπιασε το μονοκόμματο σουτ, αλλά ο goalkeeper Mark Ridgers -που μπήκε στο ημίχρονο στη θέση του Cerny (τραυματίσθηκε)- απέκρουσε εντυπωσιακά. Δύο λεπτά αργότερα το σουτ τουTom Rogic έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Mark Ridgers. Το τέταρτο γκολ ήρθε στο 82’ με εντυπωσιακό σουτ του Callum McGregor από το ύψος της περιοχής που έστειλε τη μπάλα να βρει το οριζόντιο δοκάρι και να περάσει στη συνέχεια τη
γραμμή της εστίας, ενώ στο 84’ ο Patrick Roberts έκανε το 0-5 για τους πρωταθλητές, εντυπωσιακή κίνηση και φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή κι ενώ δευτερόλεπτα πριν ο Mark Ridgers είχε αποκρούσει εντυπωσιακά κεφαλιά του Rogic. O Ridgers σταμάτησε τον Rogic και στο 90’ και το 0-5 ήταν το τελικό σκορ.
H Celtic συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, θέλει ακόμα ένα γκολ για να φτάσει τα 105 της σεζόν 2003/04, έφτασε ήδη τους 103 βαθμούς και τις 33 νίκες της σεζόν 2001/02, ενώ το αήττητο της είναι πια στα 45 ματς, μένει το εντός έδρας ματς με τη Hearts την προσεχή Κυριακή για να τερματίσει αήττητη το πρωτάθλημα κι ο τελικός του κυπέλλου Σκωτίας με την Aberdeen για να επιχειρήσει το treble και να κλείσει αήττητη μια ολόκληρη σεζόν κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν στη Σκωτία.
Η Partick Thistle γνώρισε την τρίτη σερί ήττα της, φτάνοντας τα 5 ματς χωρίς νίκη, η σεζόν της όμως είναι επιτυχημένη μιας και θα τερματίσει στην 6η θέση για πρώτη φορά μετά το 1981.

PARTICK THISTLE: Cerny (Ridgers 45), Elliot, Devine, Lindsay, Booth, Osman (Edwards 45), Barton, Amoo, Erskine (Azeez 69), Lawless, Doolan.
CELTIC: Gordon, Gamboa, Sviatchenko, Boyata (Toure 63), Izaguirre, Brown, McGregor, Roberts, Rogic, Forrest (Bitton 70), Griffiths (Sinclair 63)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.