Φινάλε με νέα ρεκόρ για την αήττητη Celtic

H Celtic νίκησε 2-0 τη Hearts παίρνοντας τον έκτο σερί τίτλο της αήττητη, κάτι που έγινε για πρώτη φορά σε πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών. Οι Griffiths στο 50’ και Armstrong στο 56’ σημείωσαν τα γκολ των πρωταθλητών που έφτασαν τα 106 ξεπερνώντας τα 105 της σεζόν 2003-04, ενώ τελείωσαν το πρωτάθλημα με 106 βαθμούς ξεπερνώντας τους 103 της σεζόν 2001-02.
O Brendan Rodgers έκανε 4 αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε την Πέμπτη κόντρα στη Partick Thistle με τους Jozo Simunovic και Kieran Tierney να αντικαθιστούν τους Erik Sviatchenko και Emilio Izaguirre στην άμυνα και τους Stuart Armstrong και Scott Sinclair να παίρνουν τη θέση των Tom Rogic και James Forrest.
Δύο αλλαγές για τη Hearts με το νεαρό μέσο Jamie Brandon makes να κάνει το ντεμπούτο του και τον Prince Buaben να επιστέφει αφού εξέτισε την ποινή του. Πήραν τη θέση των Sam Nicholson και Malaury Martin.
Οι παίκτες της Hearts παρατάχτηκαν για να χαιρετήσουν τους πρωταθλητές τηρώντας το άτυπο εθιμοτυπικό, με τους οπαδούς των Bhoys να έχουν δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό coreo στην κερκίδα τιμώντας τους Lisbon Lions.
Η Celtic ξεκίνησε με το Leigh Griffiths να στέλνει τη μπάλα να βρει την εξωτερική πλευρά των διχτύων με εκτέλεση φάουλ στο 12’, ακολούθησε ένα σουτ του Kieran Tierney που έφυγε άουτ και μια μεγάλη ευκαιρία του Dedryck Boyata, σεχδόν εξ’επαφής, με τον Σουηδό goalkeeper της Hearts, Viktor Noring, να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση. Η Hearts θα μπορούσε να προηγηθεί όταν ο Bjorn Johnsen βρήκε με εκτέλεσε φάουλ τον Αλέξανδρο Τζιόλη αλλά ο Έλληνας μέσος έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Ο Callum McGregor αστόχησε σε μια ακόμα καλή στιγμή για τους Bhoys και το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ, με τη Hearts να έχει 9 παίκτες πίσω από τη μπάλα και τον Brendan Rodgers να περνά τον μέσο Tom Rogic στη θέση του δεξιού μπακ Cristian Gamboa στο ξεκίνημα του β΄μέρους. Η κίνηση απέδωσε άμεσα και στο 50’ η Celtic άνοιξε το σκορ. Ο Patrick Roberts με έξοχη κίνηση από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα κι ο Leigh Griffiths έκανε με κεφαλιά το 2-0 σημειώνοντας το 18ο φετινό του γκολ. Ο Noring έκανε ακόμα μια εξαιρετική επέμβαση σταματώντας το σουτ του Scott Brown, για να νικηθεί ξανά στο 76’. Στη σέντρα του Leigh Griffiths η μπάλα δεν απομακρύνθηκε όπως θα έπρεπε από την άμυνα κι ο επερχόμενος Stuart Armstrong έκανε το 2-0. Παρότι η Celtic έκανε κι άλλες φάσεις η Hearts άξιζε ένα γκολ, με τον Johnsen να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Malaury Martin, στο 86’ και τον Martin να πιάνει μια βολίδα στο 88’ που απέκρουσε ο Craig Gordon. H Ηearts έσωσε τα προσχήματα σε μια κακή σεζόν που έμεινε εκτός Ευρώπης, ενώ η Celtic τελείωσε αήττητη ένα εμβληματικό πρωτάθλημα και στοχεύει πια στον τελικό του κυπέλλου Σκωτίας το άλλο Σάββατο για να κάνει treble.
O Scott Sinclair δεν σκόραρε (έχει πετύχει 6 γκολ σε 3 ματς κόντρα στη Hearts φέτος) κι έμεινε έτσι στα 21 γκολ στο πρωτάθλημα, δύο πίσω από τον Liam Boyce της Ross County που είναι ο πρώτος σκόρερ για φέτος στη Σκωτία.
CELTIC: Gordon, Gamboa (Rogic 45), Simunovic (Toure 74), Boyata, Tierney, Brown, Roberts, Armstrong (Sviatchenko 79), McGregor, Sinclair, Griffiths.
HEARTS: Noring, Nowak, Buaben (Walker 66), Hughes, Smith, Brandon, Tζιόλης (Henderson 78), Cowie, Djoum, Johnsen, Goncalves (Martin 55).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.