Φιλανθρωπική γιορτή με hat-trick Larsson

O Henrik Larsson επέστρεψε με hat-trick στον Παράδεισο (Celtic Park) με την ομάδα του να επικρατεί 5-2 αυτής του Lubo Moravcik, στο ματς θρύλων -της τελευταίας 20ετίας- της Celtic που παρακολούθησαν χθες 60.000 θεατές, με το sold out να έχει γίνει 20 μέρες πριν!
Όλοι ήταν εκεί, ο Neil Lennon, o Artur Boruc, o Tosh McKinlay, o Tom Boyd, o Jackie McNamara, o John Hughes, o Stiliyan Petrov κι ένα σωρό άλλοι σημαντικοί παίκτες της Celtic την τελευταία 20ετία, αφού η ομάδα του Larssonenriks Heroes) αντιμετώπισε αυτή του Moravcik (Lubos Legends).
O Bobo Balde έκανε τον προπονητή στην ομάδα του Larsson και ο Morten Wieghorst σε αυτή του Moravcik, με τους Scott Brown και Kris Commons της φετινής Celtic να παίρνουν μέρος. Τελευταίο ματς με τα Hoops για τον Commons που βρήκε δίχτυα, όπως και οι Larsson και Moravcik.
Πριν τη σέντρα ο τεχνικός της Celtic Brendan Rodgers και το επιτελείο του γνώρισαν την αποθέωση παρουσιάζοντας το αήττητο treble της Celtic, με τέσσερις από τους φετινούς αήττητους (το παρατσούκλι που συνοδεύει πια τη Celtic του 2017), τον αρχηγό Scott Brown και τους Leigh Griffiths, Kieran Tierney και Patrick Roberts να παραθέτουν τα 3 φετινά τρόπαια της Celtic.
Στο 67’ έγινε η ανάλογη αποθέωση από το κοινό αλλά και τις δύο ομάδες που χειροκρότησαν το επίτευγμα των Lisbon Lions το 1967.
Στο …αγωνιστικό κομμάτι ο Henrik Larsson έκανε hat-trick σκοράροντας στο 21’, το 35’ και το 45’, με τους Stiliyan Petrov στο 11’ και Harald Brattbakk στο 33’ να σημειώνουν τα άλλα γκολ της ομάδας του, ενώ για την ομάδα του Moravcik σκόραρε ο ίδιος ο Lubo στο 65’ και ο Kris Commons στο 27’.
Το καλύτερο …γκολ σημειώθηκε από τη συμμετοχή του κόσμου και των προσφορών, αφού το ματς έγινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, για το «Abilities Counts» (απευθύνεται σε παιδιά και νέους που ζουν με σύνδρομο Down ή αυτισμό) και την Κοινοτική Φροντίδα Άνοιας και τα «Γεύματα της Μαρίας» με τους οπαδούς της Celtic να υποστηρίζουν το σχέδιο δημιουργίας 67 Κουζινών (η αναφορά στους εορτασμούς για το πρωταθλητριών του 1967 είναι προφανής), στέλνοντας τρόφιμα σε παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο, στο Νότιο Σουδάν και τη Συρία.

HENRIK’S HEROES: Artur Boruc, Rab Douglas, Tom Boyd, Jackie McNamara, Joos Valgaeren, Marc Rieper, John Hughes, Didier Agathe, Alan Thompson, Scott Brown, Simon Donnelly, Kris Commons, Neil Lennon, Stiliyan Petrov, Henrik Larsson, Harald Brattbakk, John Hartson, Martin Compston, Tony Curran, Scott Reid, Kevin Guthrie, Taylor Flynn.
LUBO’S LEGENDS: Magnus Hedman, Barry John Corr, Stephane Mahe, Enrico Annoni, Tosh McKinlay, Alan Stubbs, Stan Varga, Stephen Crainey, Momo Sylla, Scott Brown, Kris Commons, Bobby Petta, Lubo Moravcik, Vidar Riseth, Dariusz Dziekanowski, Tommy Johnson, Mark Burchill, Gerard Miller, Gianni Capaldi, Ross McCall, John Higgins, Martin Brown.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.