Kυριαρχία Celtic στις υποψηφιότητες των παικτών της χρονιάς

Η Celtic δεσπόζει στις υποψηφιότητες για την ανάδειξη του παίκτη της χρονιάς, αλλά και του νεαρού παίκτη της χρονιάς, με τον Moussa Dembele μάλιστα να βρίσκεται και στις δύο λίστες.

Οι τρεις στους τέσσερις υποψήφιους για παίκτες της χρονιάς στη Σκωτία είναι παίκτες της Celtic, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στις υποψηφιότητες για την ανάδειξη του νεαρού παίκτη της χρονιάς.
Οι Moussa Dembele, Stuart Armstrong και Scott Sinclair της Celtic είναι στη λίστα για την ανάδειξη του παίκτη της χρονιάς στη Σκωτία, με τον Jonny Hayes της Aberdeen να συμπληρώνει τη λίστα.
Dembele, Patrick Roberts και Kieran Tierney είναι υποψήφιοι για νεαροί παίκτες της χρονιάς (με τον Tierney να είναι ο περσινός νικητής), με τον Jason Cummings της Hibernian να είναι ο τέταρτος υποψήφιος.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Κυριακή 7 Μαίου στο ετήσιο δείπνο-γιορτή της SPFA (Scottish Proffessional Football League).
Παίκτες της Celtic έχουν πάρει τον τίτλο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς τις τρεις τελευταίες σεζόν, ενώ μόνο δύο φορές τις 13 τελευταίες σεζόν δεν τα έχουν καταφέρει.
Ο επιθετικός της Motherwell, Michael Higdon, ήταν ο νικητής το 2013, ο μέσος των Rangers, Steven Davis το 2010, ενώ το 2005 το βραβείο του παίκτη της χρονιάς μοιράστηκαν ο αμυντικός των Rangers, Fernando Ricksen και ο επιθετικός της Celtic, John Hartson.
Ο επιθετικός των Bhoys, Leigh Griffiths, είχε κερδίσει πέρυσι, ενώ τις δύο προηγούμενες σεζόν παίκτες της χρονιάς είχαν αναδειχθεί οι συμπαίκτες του Stefan Johansen και Kris Commons.
Αν ο Hayes της Aberdeen κερδίσει φέτος, θα γίνει ο πρώτος παίκτης των Dons που αναδεικνύεται ποδοσφαιριστής της χρονιάς, μετά τον μέσο Jim Bett το 1990.
Ο αριστερός μπακ της Celtic, Kieran Tierney, μπορεί να γίνει ο πρώτος παίκτης που αναδεικνύεται νεαρός ποδοσφαιριστής της χρονιάς δύο σερί σεζόν, μετά τον αμυντικό της Hearts Craig Levein (που είναι διεθυντής ποδοσφαίρου στους Jampos) το 1986 κι ο πρώτος που θα έχει αναδειχθεί δύο φορές νεαρός παίκτης της χρονιάς μετά τον μέσο της Aberdeen, Eoin Jess to 1993.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.