Tρίτοι οι Gers, αντίο Ευρώπη για Hearts

Oι Rangers εξασφάλισαν την 3η θέση μετά τη νίκη τους με 2-1 επί της Hearts, που έπαιζε με 10 παίκτες από το 26’ μετά την αποβολή του Prince Buaben.
O τεχνικός των Rangers, Pedro Caixinha, έκανε 4 αλλαγές στην ομάδα που ξεκίνησε την περασμένη βδομάδα, κόντρα στην Partick Thistle με τους Barrie McKay, Lee Hodson, Clint Hill και Jon Toral να παίρνουν τη θέση των Myles Beerman, Danny Wilson, Martyn Waghorn και Joe Dodoo. Ο Toral δεν επέστρεψε στην Arsenal, διαψεύδοντας τις ειδήσεις που ανέφεραν το τέλος του δανεισμού του.
Ο Ian Cathro έκανε 5 αλλαγές στην ομάδα που έχασε 2-1 από την Aberdeen, με τον goalkeeper Viktor Noring να κάνει το ντεμπούτο του, παίρνοντας τη θέση του Jack Hamilton και τους Liam Smith, Sam Nicholson, Malaury Martin και Bjorn Johnsen να ξεκινούν αντί των Andraz Struna, Aλέξανδρο Τζιόλη, Lennard Sowah και του τιμωρημένου Jamie Walker.
Οι Rangers ήταν επιθετικοί από το πρώτο σφύριγμα κι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5’ με κεφαλιά του Joe Garner μετά από σέντρα του Kenny Miller.
Η Hearts άγγιξε το 1-1 στο 11’ με τον Don Cowie όμως ο keeper, Wes Foderingham, κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ. Τραγικοί στα μετόπισθεν οι φιλοξενούμενοι έδειχναν συνεχώς εύαλλωτοι, με τον Viktor Noring να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Joe Garner.
Στο 25’ τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους φιλοξενούμενους όταν αποβλήθηκε ο Prince Buaben. Ο Γκανέζος τράβηξε τον Josh Windass που έφευγε πίσω από την άμυνα της Hearts και πήρε μια χαζή κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.
Ο Viktor Noring όμως κράτησε όρθιους τους φιλοξενούμενους με δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις κι ο Cathro πέρασε στο ημίχρονο τον Αλέξανδρο Τζιόλη στη θέση του Malaury Martin, αφήνοντας και τους δύο κυνηγούς του μέσα στο ματς. Κίνηση που φάνηκε να αποδίδει όταν ο Isma Goncalves έφερε το ματς στα ίσα στο 50’ μετά από ωραία κίνηση και πάσα του Bjorn Johnsen.
Ένα λεπτό κράτησε η χαρά των Jampos, μιας και στο 51’ ο Viktor Noring -που τα πήγαινε μια χαρά στο ντεμπούτο του- στην προσπάθεια του να διώξει μια σέντρα του James Tavernier έστειλε τη μπάλα στον Barrie McKay που έκανε το 2-1 σημειώνοντας το δεύτερο γκολ του τα δύο τελευταία ματς των Gers.
O keeper των Jampos όμως εξαιρετικός σε όλο το υπόλοιπο ματς, σταμάτησε στο 70’ τον Jon Toral και προς το τέλος τον James Tavernier, ενώ νίκησε και τον Martyn Waghorn στις καθυστερήσεις σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.
Παρά τις φάσεις αυτές για τους Gers, η Hearts έπαιζε καλύτερα με 10 παίκτες κι έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, όταν ο Liam Smith σούταρε πάνω στον keeper των Gers, Wes Foderingham.
Φαίνεται να χάνει και την Ευρώπη, αφού η St Johnstone (που υποδέχεται σε λίγο την Partick Thistle) χρειάζεται ένα μόλις βαθμό για να κρατήσει την 4η θέση μέχρι το τέλος.
Οι Rangers εξασφάλισαν την 3η θέση, σε μια απογοητευτική -όπως εξελίχθηκε- σεζόν και βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ξεσκαρταρίσματος.

RANGERS: Foderingham, Tavernier, Bates, Hill, Hodson, Holt (Barjonas 67), Windass (Dodoo 52), Toral (Waghorn 73), Miller, McKay, Garner.
HEARTS: Noring, Buaben, Nowak, Hughes, Smith, Nicholson (El Ouriachi 84), Cowie, Djoum, Martin (Tζιόλης 45), Johnsen (Currie 74), Goncalves.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.