Κυριακή κοντή γιορτή για την αδικημένη United

Η Dundee Utd έμεινε στο 0-0 με τη Hamilton κι έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται, αφού αντί να της δοθεί πέναλτι στο 78’ βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Simon Murray. Ήταν το πρώτο ματς του διπλού τελικού που θα κρίνει ποια ομάδα θα παίζει στην Premiership του χρόνου, με τη ρεβάνς στην έδρα των Accies την Κυριακή να είναι ανοιχτή.
Η Dundee United ξεκίνησε με την ενδεκάδα που πήρε την πρόκριση στο Falkirk Stadium, με τον Scott Fraser να μένει εκτός αποστολής όπως και ο μέσος Stewart Murdoch, μόνο που ο δεύτερος είναι τραυματίας. Ο goalkeeper Cammy Bell, o μέσος Willo Flood και ο επιθετικός Simon Murray ξεπέρασαν τους μικροτραυματισμούς τους, όχι όμως και ο αμυντικός Lewis ToshneyΗ Hamilton δεν είχε, όπως αναμενόταν, στην άμυνα τον αρχηγό της, Mikey Devlin, με τον Ιταλό μέσο Massimo Donati, να παίρνει τη θέση του αφού ούτε ο Γιώργος Σαρρής κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.
Πριν τη σέντρα της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Manchester, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν στο 8’ την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα με τον Danny Redmond και στο 11’ ο David Templeton έβγαλε τον Rakish Bingham απέναντι στον Cammy Bell όμως ο goalkeeper της United πρόλαβε να βγει και να μαζέψει τη μπάλα. Παρά το πάθος της United η Hamilton ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος κι άξιζε ένα γκολ.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν αποφασισμένοι το β’ μέρος, είχαν μια καλή στιγμή στο 51’ όταν στο σουτ του Simon Murray παρεμβλήθηκε ο Blair Spittal αλλάζοντας την πορεία της μπάλας και μια μεγάλη ευκαιρία στο 62’ όταν ο αμυντικός Mark Durnan. Βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ από καλή θέση.
Ένταση και νευρικότητα φάνηκε να παρασύρει τον Wato Kuate της Dundee Utd κι ο Ray McKinnon έσπευσε να τον αντικαταστήσει στο 57’. Εκνευρισμένος ο Kuate δεν είχε και τις καλύτερες των αντιδράσεων όταν έβγαινε από το γήπεδο και δύσκολα θα αποφύγει μια τιμωρία από την ομάδα του.
Στο 58’ ο Thomas Mikkelson έπιασε την κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ, όμως ο -δανεικός από τη Norwich City- goalkeeper Remi Matthews απεκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας όρθιους τους Accies και στο 78’ έγινε η φάση που στιγμάτισε την αναμέτρηση. Ο επιθετικός των Tangerines Simon Murray ξέφυγε από τον Scott McMann, για να ανατραπεί στην περιοχή από τον αμυντικό της Hamilton. Aντί να δώσει πέναλτι όμως ο διαιτητής, Steven McLean, έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στην έκπληκτο Murray αφήνοντας με 10 παίκτες τη United. O Murray είχε ήδη μια κίτρινη για «θέατρο» κι ίσως αυτό να είχε στο μυαλό του ο McLean, θεωρόντας ότι ο φορ της United προσποιήθηκε πάλι. Το replay όμως εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον διαιτητή σε μια κομβική φάση. Η United έπαιξε με ψυχή στη συνέχεια, η Hamilton δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, η συμμετοχή στην Premiership την επόμενη σεζόν θα κριθεί την Κυριακή στην έδρα των Accies. Το εκτός έδρας γκολ δεν ισχύει, όποια ομάδα πάρει τη νίκη θα είναι στη μεγάλη κατηγορία, σε περίπτωση ισοπαλίας (με οποιοδήποτε σκορ), ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.
DUNDEE UNITED: Bell, Dillon, Dixon, Durnan, Spittal, Murray, Edjenguele, Flood, Kuate (Telfer 57), Mikkelsen, Andreu (Nicholls 88).
HAMILTON: Matthews, Σκόνδρας, Imrie, Redmond (Docherty 74), Crawford, Gogic, Bingham (D'Acol 80), MacKinnon, Donati, McMann, Templeton (Longridge 63).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.