Aθώος ο Craig Whyte

Ο πρώην ιδιοκτήτης των Rangers, Craig Whyte, κρίθηκε αθώος από το Ανώτατο Δικαστήριο της Γλασκώβης κι απαλλάχθηκε από δύο κατηγορίες εναντίον του. Ο Whyte είχε κατηγορηθεί ότι είχε αποκτήσει παράνομα τις μετοχές των Rangers, αλλά και για απάτη στο πλαίσιο του νόμου περί εταιριών.
Ο 46χρονος Whyte είχε αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών του Sir David Murray, αντί του ποσού της μιας λίρας, τον Μάιο του 2011, συμφωνόντας παράλληλα να αναλάβει υποχρεώσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η πληρωμή τραπεζικού χρέους ύψους 18 εκατομμυρίων λιρών και 5 εκατομμυρίων λιρώ για τους παίκτες. Είχε κατηγορηθεί ότι είχε πείσει τον Sir David ότι διέθετε τα διαθέσιμα κεφάλαια για να κάνει όλες τις απαιτούμενες πληρωμές, ενώ διέθετε μόνο 4 εκατομμύρια λίρες, για να λάβει δάνειο 24 εκατομμυρίων από την Ticketus (εταιρία που διαχειρίστηκε τα εισιτήρια διαρκείας των Rangers), έναντι των εισπράξεων από τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας των τριών επόμενων σεζόν.
Η δεύτερη κατηγορία βάσει του νόμου περί εταιρειών επικεντρώθηκε στην πληρωμή 18 εκατομμυρών λιρών, μεταξύ της εταιρίας Wavetower του Whyte και των Rangers για την εκκαθάριση τραπεζικού χρέους.
Ο Whyte απαλλάχτηκε και από τις δύο κατηγορίες, με τους ενόρκους (8 άντρες και 7 γυναίκες), να βγάζουν την απόφαση σε δύο ώρες, σε μια δίκη που κράτησε μια βδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.