Απογοήτευση για Dons, 1-1 με Siroki

Η Aberdeen παραχώρησε 1-1 στη Siroki Brijeg κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη ρεβάνς στη Βοσνία. Οι Dons προηγήθηκαν στο 17’ με τον Ryan Christie για να δεχτούν την ισοφάριση στο 69’ από τον Stipo Markovic, με το εκτός έδρας γκολ να δίνει σαφέστατο προβάδισμα στους Βόσνιους.
O Gary Mackay-Steven μπήκε κατευθείαν στην ενδεκάδα της Aberdeen, μετά τη μεταγραφή του από τη Celtic, ενώ δύο από τις τέσσερις φετινές μεταγραφές της Siroki Brijeg ήταν στο βασικό σχήμα των Βόσνιων. Ο Κροάτης μέσος Luka Begonja, δανεικός από την Lokomotiva Zagreb, και ο  κεντρικός αμυντικός Bernardo Matic που ήρθε από τη Rijeka. Οι άλλοι δύο, ο διεθνής Josip Coric, επίσης δανεικός από τη Lokomotiva Zagreb, και ο 19χρονος μέσος Luka Grubisic ήταν στον πάγκο των Βόσνιων. Στις εξέδρες του Pittodrie βρέθηκε και ο θρυλικός Denis Law, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική Σκωτίας (τίτλος που μοιράζεται με τον Kenny Dalglish).
Η Aberdeen ξεκίνησε εξαιρετικά με την κεφαλιά του Andrew Considine να στέλνει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι, μόλις στο 3’, μετά από φάουλ που κέρδισε ο Ryan Christie. Στο 17’ άνοιξε και το σκορ, με τον Ryan Christie να παίρνει τη βαθιά μπαλιά του goalkeeper Joe Lewis και να περνάει γρήγορα στην επίθεση για να σκοράρει με ένα εντυπωσιακό φαλτσαριστό σουτ. Η απάντηση της Siroki ήρθε με ένα σουτ του Luka Begonja από καλή θέση, που έφυγε ψηλά άουτ.
Η Aberdeen είχε μια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 30’ με τον Gary Mackay-Steven, που κατάφερε να περάσει τον goalkeeper των φιλοξενούμενων, αλλά βρέθηκε πολύ πλάγια και το σουτ του, από δύσκολη θέση, έστειλε τη μπάλα στην εξεωτερική πλευρά των διχτύων. 
Οι Dons ξεκίνησαν δυνατά το δεύτερο μέρος, ψάχνοντας για ένα ακόμα γκολ, φάνηκε όμως να μένουν από ενέργεια κι η Siroki άρχισε να βγαίνει μπροστά, για να χάσει μεγάλη ευκαιρία με τον Dejan Cabraja, που βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή των Dons, αλλά η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι Dons άγγιξαν το 2-0 με τον Shay Logan στο 66’, όμως ο keeper των Βοσνίων, Luka Bilobrk, κατάφερε να αποκρούσει και τρία λεπτά αργότερα η Siroki έφερε το ματς στα ίσα. Ο αριστερός μπακ των Βόσνιων, Stipo Markovic, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, από δύσκολη θέση, στο 69’ «παγώνοντας» το Pittodrie. Ο Nicky Maynard παραλίγο να ξαναδώσει ξανά το προβάδισμα στους Dons, όμως η κεφαλιά του, μετά τη σέντρα του Ryan Christie, έφυγε άουτ. Ο Derek McInnes πέρασε στο 79’ τον φορ Greg Stewart στη θέση του μέσου Kenny McLean, παίζοντας πια με τέσσερις επιθετικούς, όμως το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ, με τους Dons να απογοητεύουν.
H Αberdeen έχει πολύ δύσκολο έργο την άλλη βδομάδα στη Βοσνία, όπου η θερμοκρασία είχε φτάσει σήμερα τους 38 βαθμούς κι η ζέστη αναμένεται να είναι στη ρεβάνς ένα από τα πολλά προβλήματα των Dons.

ABERDEEN: Lewis, Logan, O'Connor, Reynolds, Considine, Shinnie, McLean (Stewart 79), Tansey, Mackay-Steven (Maynard 63), Rooney (Storey 89), Christie.
SIROKI BRIJEG: Bilobrk, Dino Coric (Corluka 83), Bralic, Barisic, Markovic, Begonja, Matic, Loncar (Josip Coric 80), Menalo (Kozul 89), Krstanovic, Cabraja.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.