Πρώτο βήμα οι Dons, 2-1 τον Απόλλωνα Λεμεσού

Η Aberdeen νίκησε 2-1 τον Απόλλωνα Λεμεσού στο Pittodrie, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League.
Οι Ryan Christie στο 4’ και Graeme Shinnies στο 78’ πέτυχαν τα γκολ των Dons, με τον Jander να έχει ισοφαρίσει προσωρινά για την ομάδα της Κύπρου, που βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες από το 78’, μετά την αποβολή του Esteban Sachetti.
Η Aberdeen ξεκίνησε ιδανικά ανοίγοντας το σκορ στο 4’ με κεφαλιά του Ryan Christie, μετά από ένα έξοχο ένα-δύο με τον πρώην συμπαίκτη του στη Celtic, Gary Mackay-Steven. Οι Dons πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, όμως με την πάροδο του χρόνου ο Απόλλων ισορρόπησε στο ματς κι έβγαινε συχνά στην κόντρα, χάνοντας και μια ευκαιρία στο 34’ όταν ο Anton Maglica έστειλε με σουτ τη μπάλα στην αγκαλία του goalkeeper Joe Lewis.
Ο Ryan Christie έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ για την Aberdeen στο 44’, όμως το φαλτσαριστό του σουτ έστειλ τη μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 50’ ο Graeme Shinnie νικήθηκε από τον goalkeeper των Κυπρίων, Bruno Vale.
Ο Απόλλων έφερε το ματς στα ίσα στο 59’ με τον Βραζιλιάνο full-back, Jander, να στέλνει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Aberdeen έφτασε ξανά κοντά στο γκολ με τον Christie όμως ο Bruno Vale έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση.
Στο 71’ η ομάδα της Λεμεσού έμεινε με 10 παίκτες, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Esteban Sachetti. Ο Αργεντίνος μέσος είχε σταθεί τυχερός στο πρώτο μέρος, αυτή τη φορά όμως πλήρωσε το σκληρό του φάουλ στον Ryan Christie.
Η Aberdeen ξαναπήρε το προβάδισμα στο 78’ με βολίδα του Graeme Shinnie από τα 22 μέτρα, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος. Αμφίρροπη η ρεβάνς στη Λεμεσό, οι Dons έχουν το προβάδισμα, μια νίκη με 1-0 όμως αρκεί για τον Απόλλωνα.

ABERDEEN: Lewis, Shinnie, Logan, Reynolds (Wright 76), O'Connor, McLean, Stewart, Christie, Considine, Mackay-Steven (Arnason 61), Maynard (Stockley 60).
AΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ: Esteves do Vale, Roberge, Afonso da Silva (Jakolis 46), Sachetti, Ribeiro Santana, Κυριάκου, Guerra Cunha, Maglica, Schembri (Dos Santos Saldanha 70), Sardinero Corpa (Βασιλείου 82), Yuste Canton.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.