H Celtic το Dafabet Cup, 5-0 τη Sunderland

Με hat-trick του Callum McGregor η Celtic νίκησε με 5-0 τη Sunderland μέσα στο Stadium of Light, σε φιλικό που έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων του γηπέδου των Black Cats. Οι δύο ομάδες έχουν κοινό σπόνσορα στη φανέλα, τη Dafabet, γι αυτό και το πρώτο φιλικό (από το 2008) προετοιμασίας που έγινε μεταξύ τους ονομάστηκε Dafabet Cup, με την ομάδα του Brendan Rodgers να σηκώνει τελικά το τρόπαιο.
Η Sunderland είχε και τους 6 νεοαποκτηθέντες της στο βασικό σχήμα, με τους Lewis Grabban και Jason Steele να κάνουν το ντεμπούτο τους, ενώ απουσίαζαν λόγω τραυματισμού οι Jeremain Lens και Josh Maja.
Ο Brendan Rodgers είχε μόλις 5 από τους παίκτες που ξεκίνησαν στο 1-1 με τη Roseborg στο βασικό σχήμα, με τον Kieran Tierney να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αφού απουσίαζαν οι Scott Brown και Mikael Lustig. Ο νεαρός αριστερός μπακ της Celtic έπαιξε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Kristoffer Ajer, με τον Rodgers να δοκιμάζει στα άκρα της άμυνας τους νεαρούς Anthony Ralston και Calvin Miller, ενώ πήραν πολύτιμο χρόνο συμμετοχής και οι Olivier Ntcham και Eboue Kouassi. Η έκπληξη ήταν η συμμετοχή για ένα μισάωρο του ξεχασμένου Nadir Ciftci, με τον Τούρκο πάντως να μη δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει επιθετικά τους Bhoys.
Όπως αναμενόταν, στο 6’ οι οπαδοί των δύο ομάδων τίμησαν τη μνήμη του 6χρονου Bradley Lowery, που έχασε η μάχη από τον καρκίνο στις αρχές του μήνα, με τους 8.000 (γίνονται αναφορές και για 9.000) οπαδούς της Celtic να φωνάζουν το όνομα του πολλές φορές στη διάρκεια της αναμέτρησης.
Η Celtic προηγήθηκε μόλις στο 5’, μετά από μπέρδεμα των Lamine Kone και Jason Steele, για να φτάσει η μπάλα στον Callum McGregor που την έστειλε στα δίχτυα. Mε τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο παιχνίδι οι James Forrest, Scott Sinclair και McGregor συνδυάστηκαν ιδανικά, με τον τελευταίο να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο Dorus de Vries (που έπαιξε ύστερα από καιρό στη θέση του βασικού Craig Gordon) χρειάστηκε να κάνει μερικές εξαιρετικές αποκρούσεις στη συνέχεια, όμως η Celtic έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όταν ο McGregor άγγιξε το hat-trick στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.
Στο 35΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν ο de Vries απέκρουσε εντυπωσιακά το πέναλτι του James Vaughan νικώντας και στο rebound τον παίκτη της Sunderland. Τρία λεπτά αργότερα έγινε το 0-3 για τη Celtic όταν ο keeper των Black Cats, Jason Steele, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα στο σουτ του  Olivier Ntcham, και ο Jonny Hayes την έστειλε στα δίχτυα.
Στο 58’ ο Anthony Ralston κέρδισε πέναλτι από τον παλιό παίκτη της Celtic, Aiden McGeady κι ο McGregor το εκτέλεσε εύστοχα ολοκληρώνοντας το hat-trick του. Το σκορ έκλεισε στο 70’ με τον Stuart Armstrong να διαμορφώνει με σουτ από το ύψος της περιοχής το εντυπωσιακό 5-0 για τη Celtic, αξιοποιώντας την πάσα του Nir Bitton.
Εμφατική εμφάνιση από τη Celtic, που έδειξε ότι έχει μεγάλο βάθος πάγκου και θα πάει με εξαιρετική ψυχολογία στη Νορβηγία την Τετάρτη στη ρεβάνς του 0-0 με τη Rosenborg.

SUNDERLAND: Steele, Jones (Matthews 76), Kone (O’Shea 53), Browning, Galloway, Cattermole (Gibson 76), McGeady, Ndong, Khazri (Honeyman 31), Grabban (Asoro 65), Vaughan.

CELTIC: de Vries, Ralston, Ajer (McCart 69), Tierney (Hill 60), Miller (Benu 69), Kouassi (Aitchison 83), Ntcham (Bitton 48), Hayes (Rogic 48), McGregor (Henderson 73), Sinclair (Armstrong 48), Forrest (Ciftci 60). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.