Η τελευταία επιθυμία ετοιμοθάνατου οπαδού «γέννησε» το φιλικό Stanraer-Twente

Η Stanraer αντιμετωπίζει σήμερα την FC Twente της Ολλανδίας, σε ένα πολύ ξεχωριστό φιλικό, που αναμένεται να το παρακολουθήσουν τουλάχιστον 500 οπαδοί της Twente που έκαναν το ταξίδι στη Σκωτία.
Υπάρχουν στενοί δεσμοί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που ξεκίνησαν όταν ο 42χρονος Jim McKie, οπαδός της Stranraer και των Rangers, ανέλαβε να βρει εισιτήρια σε Old Firm για τον οπαδό της Twente, Dennis van Unen, που ήταν ετοιμοθάνατος κι η τελευταία του επιθυμία ήταν να δει το μεγάλο ντέρμπι της Γλασκώβης. Ο McKie μαζί με τον 61χρονο φίλο του James Hilton, οπαδό της Stranraer και της Celtic, βρήκαν εισιτήρια για τον van Unen κι όταν αυτός πήγε στη Γλασκώβη τον ξενάγησαν στο Ibrox, το Celtic Park και το Hampden.
Το σημερινό φιλικό σηματοδοτεί μια δεκαετία από τον θάνατο του van Unen, που «έφυγε» στα 34 του από καρκινο του δέρματος κι αποτελεί ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός στο Stair Park μιας και οι δεσμοί μεταξύ των δύο ομάδων παραμένουν πολύ στενοί.
«Η σχέση μεταξύ των δύο ομάδων είναι πολύ στενή, πέρασαν 10 χρόνια από τότε που απεβίωσε ο Denis van Unen κι είναι απίστευτο που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στον αγωνιστικό χώρο» δήλωσε ο πρόεδρος της Stanraer, Iain Dougan. «Eίναι φανταστικό ότι οι Σκωτσέζοι οπαδοί της FC Twente μας βοήθησαν να διοργανώσουμε αυτό το φιλικό. Αυτό που ξεκίνησε ως η τελευταία επιθυμία του οπαδού Dennis van Unen έχει πια εξελιχθεί σε μια βαθιά φιλία ανάμεσα στην FC Twente και τη Stanraer» δήλωσε ο τεχνικός διεθυντής των Ολλανδών, Jan van Halst.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.