Testimonial και νέο συμβόλαιο για Brown

O αρχηγός της Celtic, Scott Brown, συμπλήρωσε 10 χρόνια στo Parkhead κι οι πρωταθλητές Σκωτίας ανακοίνωσαν ότι προγραμματίζεται testimonial για να τιμηθεί η προσφορά του στο σύλλογο.
Ήταν το μακρινό 2007 όταν ο Brown πήγε στη Celtic από τους Hibs αντί του ποσού των 4 εκατ.λιρών, ένα ποσό που μοιάζει λίγο αν αναλογιστεί κανείς την προσφορά του αυτή τη δεκαετία στη Celtic. Aρχηγός της ομάδας που έκανε αήττητο treble τη σεζόν που μας πέρασε, ο Brown είναι ο δεύτερος πιο πετυχημένος αρχηγός στην ιστορία της ομάδας, μετά τον εμβληματικό Billy McNeill τον αρχηγό των Lisbon Lions.  Μετά το φετινό treble ο Brown έφτασε τα 11 τρόπαια ως αρχηγός της Celtic (13 ως παίκτης), ξεπερνώντας τον Neil Lennon κι είναι πίσω μόνο από τον θρυλικό Billy McNeill που μετρά 23 τρόπαια με τη Celtic, μεταξύ των οποίων και το κύπελλο πρωταθλητριών.
Ο Brown είναι ο παίκτης της Celtic που έχει φορέσει περισσότερες φορές από κάθε άλλων το περιβραχιόνιο της εθνικής Σκωτίας, με τη συνεισφορά του εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων να είναι μοναδική, ενώ τη σεζόν που πέρασε αναδείχθηκε και παίκτης της χρονιάς στη Σκωτία στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων.
Η Celtic ανακοίνωσε επίσημα ότι συγκροτήθηκε επιτροπή για να προετοιμάσει το testimonial του Scott Brown στο Celtic Park, κι όλα τα events που θα το συνοδεύσουν. Nωρίς ακόμα για να γίνει γνωστός ο αντίπαλος, δεν αποκλείεται να είναι η Hibernian, η ομάδα που υσποστήριζε μικρός ο Brown.
O 32χρονος μέσος διανύει τον τελευταίο χρόνο στο συμβόλαιο του στη Celtic κι είναι στο δρόμο της ανανέωσης που σημαίνει ότι μπορεί να κλείσει την καριέρα του στο Celtic Park.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.